"Nymphomaniac", controversatul film al regizorului danez Lars von Trier, a fost interzis in cinematografele din Turcia, generand un nou val de critici contra cenzurii din aceasta tara, a raportat marti presa turca, citata de AFP.

"Filmul a fost interzis pe baza deciziei luate de comisia de evaluare din Ministerul Culturii", a precizat un membru al acestei instante, Yamaç Okur.

Cu toate acestea, Yamaç Okur s-a opus acestei interdictii. "Filmul contine scene explicite, dar ar fi trebuit sa fie difuzat cu impunerea unei limite de varsta", a adaugat el pentru cotidianul turc Milliyet, potrivit Mediafax.

Mai multi artisti turci de renume au denuntat decizia comisiei si au deplans aceasta "noua cenzura" a guvernului islamo-conservator al premierului Racep Tayyip Erdogan, aflat la putere din anul 2002.

"Condamn cu tarie interzicerea filmului «Nymphomaniac», in conditiile in care exista in Turcia o limita de varsta" pentru accesul in cinematografe, a declarat cu indignare, pe Twitter, cineastul turc Nuri Bilge Ceylan, recompensat la Festivalul de la Cannes cu premiul pentru regie in 2008 ("Cele trei maimute") si cu marele premiu al juriului in 2011 ("A fost odata in Anatolia").

Cel mai recent film al regizorului Lars von Trier, realizat in doua parti, care evoca viata unei femei nimfomane, ar fi trebuit sa fie difuzat in cinematografele turce incepand de la jumatatea lunii martie.

Romania a decis sa interzica "Nymphomaniac 2", care contine scene de sex explicite, dar a anulat apoi aceasta masura.

Interdictia decisa de autoritatile de la Ankara, implicate de la jumatatea lunii decembrie intr-un scandal de coruptie fara precedent, a fost luata dupa votarea, luna trecuta, a unei legi foarte controversate care intareste controlul statului asupra internetului. Aceasta lege a fost denuntata si considerata ca fiind liberticida atat in Turcia, cat si in strainatate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri