Pro TV si RCS&RDS au decis ca, incepand din 8 martie, televiziunea MTV Romania sa nu mai faca parte din oferta de servicii de televiziune prin cablu analogic, satelit si digital Digi TV.

Potrivit comunicatului RCS&RDS, abonatii Digi TV vor continua sa beneficieze de o varietate de canale tematice de muzica pentru tineri, printre care Kiss TV, H!T Music Channel, Music Channel, UTV, UTV HD si ZU TV (H!T Music Channel, Music Channel, UTV si UTV HD sunt televiziuni detinute fie direct, fie indirect de catre RCS&RDS, n.r.), potrivit Mediafax.

"In plus, abonatii companiei la pachetul de servicii Digi Net si Digi TV au acces gratuit la tot continutul disponibil prin intermediul platformei de divertisment Digi Online, unde pot urmari live-urile a peste 35 canale TV, precum muzica, filme, competitii sportive, documentare si emisiuni cu continut variat, de calitate (...)", se mai spune in comunicatul RCS&RDS.

RCS&RDS nu precizeaza care sunt motivele pentru care va scoate MTV Romania din grilele sale. Este insa de asteptat ca RCS&RDS si Pro TV SRL nu s-au inteles cu privire la pretul pe abonat pe care RCS ar fi trebuit sa il plateasca Pro TV SRL pentru distribuirea in continuare in grilele sale a MTV Romania.

Pe de alta parte, MTV Romania va pierde aproape 50% din piata de distributie TV din Romania, dupa iesirea de pe RCS&RDS, dupa cum au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din piata media. In prezent, RCS&RDS are peste 3 milioane de abonati la serviciile sale de televiziune prin cablu si satelit.
Televiziunea MTV Romania emite pe o licenta audiovizuala romaneasca detinuta de societatea Pro TV SRL. La nivel international, brandul MTV este detinut insa de compania americana Viacom International Media Networks (VIMN). Astfel, pentru MTV Romania, Pro TV SRL are o intelegere cu Viacom.
RCS&RDS este una dintre cele mai importante companii de pe piata serviciilor de televiziune prin cablu si satelit din Romania.

In ultimii ani, RCS&RDS si-a dezvoltat propriile televiziuni. Astfel, in prezent compania detine televiziunea de stiri Digi 24 HD (cu statiile aferente din teritoriu), televiziunile de filme Digi Film, televiziunile de sport Digi Sport, dar si televiziunile de documentare Digi Animal World, Digi Life si Digi World (cu variantele "secundare" Animal World Channel, Life Channel si World Channel). De asemenea, RCS&RDS este actionar la posturile muzicale Music Channel, H!T Music Channel si UTV. De asemenea, RCS&RDS detine posturile de radio Digi FM si Pro FM.

Sursa foto: Gil C/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri