Mentinandu-si promisiunea pentru un Bucuresti mai verde, CARPATCEMENT HOLDING a continuat refacerea Centurii Verzi a capitalei plantand, in cadrul celei de-a doua editii a programului Bucurestiul Respira, un teren de 28,000 de metri patrati in comuna Copaceni, judetul Ilfov.

Programul a fost implementat in parteneriat cu Asociatia Expertilor de Mediu, Agentia pentru Protectia Mediului Ilfov, Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Bucuresti, Administratia Nationala “Apele Romane” Giurgiu si SC RER ECOLOGIC REBU SA.

„Am incheiat cu bine a doua parte a unui program frumos, de suflet pentru noi, prin care ajutam la crearea unui Bucuresti mai verde. Dintr-un loc plin de deseuri am creat aproape 30,000 de metri patrati de padure, de care ne vom putea bucura si noi, si generatiile viitoare. Speram ca demersul nostru sa fie sprijinit si la anul de cat mai multe companii, iar comunitatile locale sa se implice in extinderea zonelor verzi, peste tot in tara”, a declarat Bogdan Arnautu, Communication Manager CARPATCEMENT HOLDING.

Ultimii copaci din padurea de protectie de la Copaceni au fost plantati pe 14 mai in cadrul unui eveniment la care au participat oficialitati, reprezentanti ai presei, angajati si parteneri CARPATCEMENT, dar si voluntari ai asociatiei Eco-Sophia, Greenpeace si angajati ai firmelor Colliers International, TNT Romania, Portland Management si Leo Burnett & Target.

“Anul acesta am plantat peste 1300 de copaci – salcam, frasin, tei, salcioara, plop - si multe tufarisuri care sa delimiteze zona plantata. Plantarile vor continua la toamna, cand vom extinde suprafata plantata la 30,400 de metri patrati si vom amenaja un parculet pe locul unui fost depozit necontrolat de deseuri”, a declarat Florin Vasiliu, vicepresedinte al Asociatiei Expertilor de Mediu.

CARPATCEMENT HOLDING a initiat programul „Bucurestiul Respira” ca raspuns fata de diminuarea drastica din ultimii ani a Centurii Verzi a capitalei, formata din paduri de protectie care au menirea de a reimprospata aerul, in timp ce impiedica praful sa intre in oras. Contributia financiara a companiei in acest an pentru programul „Bucurestiul Respira” s-a ridicat la 55.000 euro, bani utilizati pentru elaborarea studiului de specialitate, lucrarile pregatitoare, achizitionarea si plantarea arborilor si arbustilor si lucrarile de intretinere a perdelei forestiere.

„Bucurestiul respira” se desfasoara in perioada ianuarie-decembrie 2007 si va continua anul viitor prin extinderea in alte localitati. Programul face parte din platforma „Orasul respira”.

HeidelbergCement este lider mondial in domeniul constructiilor si al materialelor de constructii, fiind in acelasi timp intre primii producatori de ciment din lume. in cele 50 de tari in care este prezent, grupul HeidelbergCement detine 1.600 de fabrici unde lucreaza peste 43.000 de angajati. Grupul HeidelbergCement a inregistrat in 2006 o cifra de afaceri de 9,2 miliarde EUR, in crestere cu 18,3% fata de anul 2005, iar vanzarile de ciment si clinker au crescut cu 16,7% ajungand la circa 80 milioane tone (68,3 in 2005).

In Romania, Grupul este prezent in productia de ciment, betoane si agregate prin companiile CARPATCEMENT HOLDING, CARPAT BETON, respectiv CARPAT AGREGATE. Activitatile din domeniul cimentului in Romania sunt coordonate de compania CARPATCEMENT HOLDING. Cimentul este produs in cele trei fabrici aflate la Bicaz, Deva si Fieni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri