Patronul grupului francez de produse de lux Louis Vuitton Moet Hennessy (LVMH), Bernard Arnault, a declarat ca este pregatit sa devina actionarul minoritar al cotidianului economic pe care il detine, \"La Tribune\", daca va reusi sa achizitioneze publicatia rivala, \"Les Echos\", informeaza Avmaroc.com, citat de NewsIn.
Autoritatile franceze ii interzic patronului LVMH, Bernard Arnault, sa detina pachetul majoritar de actiuni la cele mai importante doua publicatii de afaceri franceze, "La Tribune" si "Les Echos".

"Pentru a pastra solidaritatea noastra cu titlul, noi suntem pregatiti sa ramanem actionari", a declarat Bernard Arnault. Pentru achizitionarea "La Tribune" s-au aratat interesati deja si mai multi cumparatori, printre care si omul de afaceri francez Vincent Bollore, care detine si actiuni la grupul de publicitate Havas.

Potrivit unor surse citate de Reuters, Bernard Arnault a oferit pentru cotidianul economic "Les Echos" un cec de 250 de milioane de euro, cu 80 - 100 de milioane de euro mai mult decat valoarea estimata de unii analisti.

Jurnalistii din redactia cotidianului "Les Echos" au facut greva de trei ori in ultima luna, de la aflarea vestii posibilei vanzari. Ei au spus ca se tem pentru independenta editoriala a publicatiei in cazul achizitionarii de catre Bernard Arnault si grupul LVMH.

Compania Louis Vuitton Moet Hennessy (LVMH), detinuta majoritar de Bernard Arnault, este cea mai mare companie de produse de lux din lume si detine, printre altele, casele de moda Louis Vuitton, Donna Karan si Givenchy, marcile de parfumuri Christian Dior si Kenzo, marcile de bauturi Krug si Dom Perignon si brandurile de ceasuri si bijuterii Chaumet si TAG Heuer. LVMH detine cotidianul economic "La Tribune"si revista lunara "Connaissance des arts", precum si mai multe posturi de radio. Cotidianul "La Tribune" are un tiraj zilnic de 77.000 de exemplare. Publicatia numara 200 de angajati, iar, anul trecut, a inregistrat pierderi de 18 millioane de euro.

Cotidianul economic "Les Echos" este editat de compania Les Echos, detinuta de grupul britanic Pearson, care mai este proprietarul, printre altele, si al "Financial Times" si a 50% din "The Economist". Compania Les Echos mai detine un site de internet, revista "Enjeux" si mai multe servicii de informatii. Cotidianul are un tiraj zilnic de 119.000 de exemplare. In 2006, compania, care numara 500 de angajati, a avut o cifra de afaceri de 126 de milioane de euro si un profit de 10 milioane de euro, "Les Echos" fiind unul dintre putinele cotidiene franceze care aduc profit.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri