Cristian Tudor Popescu demisioneaza pana la sfarsitul lunii din functia de director al cotidianului "Gandul", in urma unor discutii cu actionarul majoritar Adrian Sarbu, care s-a declarat nemultumit de politica editoriala a ziarului, care nu corespunde investitiilor.
"Domnul Sarbu doreste pentru anul 2008 un set de parametri de performanta pentru ziar care mie mi se par de neatins in conditiile ramanerii in categoria quality newspaper, ziar serios”, arata Cristian Tudor Popescu intr-un comunicat trimis catre presa. Ca urmare, pentru ca este principalul responsabil editorial al ziarului, Popescu a decis sa demisioneze din functia de director pana la sfarsitul acestei luni.

"Intrucat, ca jurnalist, consider ca ziarul 'Gandul' este un ziar bun, nu de putine ori foarte bun, un ziar independent si echilibrat din punct de vedere politic, care conteaza pentru opinia publica, aleg sa raman senior editor la ziarul 'Gandul', responsabil exclusiv pentru textele publicate de mine, atata vreme cat aceste texte vor fi considerate utile ziarului si eu, la randul meu, voi considera ca mai pot sa semnez in ziarul 'Gandul'".

Cristian Tudor Popescu a spus, intr-o interventie la Realitatea TV, ca "daca stam sa ne uitam cum merg lucrurile in general in presa", gestul sau nu este "atat de mirare".

Redactorul-sef al cotidianului "Gandul", Marius Nitu, a declarat, tot intr-o interventie la Realitatea TV, ca nu crede ca aceasta demisie incheie cariera lui Cristian Tudor Popescu. "N-o sa-i ia nimeni pixul din mana." Pe de alta parte, Mihai Tatulici a declarat la Realitatea TV ca demisia lui Popescu inseamna moartea presei de autor. "Ziarele vor fi facute de oameni fara nume, sau cu nume mici", iar numele mari ale presei romanesti vor deveni editori seniori sau editorialisti. "Nu vor mai conduce ziare". In locul lor au venit manageri, care pot avea personalitate si cunostinte, dar nu au nume in presa, potrivit lui Tatulici.

Absolvent al Facultatii de Automatica si Calculatoare, promotia 1981, Cristian Tudor Popescu si-a inceput activitatea in presa la "Adevarul", unde a fost redactor-sef adjunct din 1991 pana in 1996 si redactor-sef in perioada 1996 – 2005. De asemenea, a fost redactor-sef al saptamanalului "Adevarul literar si artistic" (1996-2000).

A lansat cotidianul "Gandul" la 2 mai 2005, alaturi de mai multi jurnalisti, printre care Adrian Ursu, Lelia Munteanu si Bogdan Chirieac, care au parasit atunci redactia cotidianului "Adevarul" in urma unor neintelegeri cu Ana Maria Tinu.

Demisia lui Cristian Tudor Popescu vine dupa ce redactorul-sef al cotididianului "Gandul", Adrian Ursu, a anuntat in decembrie ca va parasi publicatia, iar un alt jurnalist important care a cotribuit la infiintarea ziarului, Bogdan Chirieac, si-a dat demisia in noiembrie in urma unor articole aparute in "Evenimentul Zilei".

Cristian Tudor Popescu este in prezent presedinte al Clubului Roman de Presa, institutie pe care a mai condus-o intre 2003 si 2006. A castigat de trei ori titlul de Cel mai bun junalist in cadrul campaniilor "Zece pentru Romania", o initiativa de Realitatea TV, la editiile 2005, 2006 si 2007.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri