Familia Voiculescu, detinatoarea trustului media Intact, investeste peste 3,2 milioane de euro, prin societatea Camina Trust SRL, in trei posturi de televiziune cu transmisie prin satelit, pe nisele sport, Arenna TV, muzica, Top TV, si afaceri, Business TV.
Valoarea investitiei este de 3,2 milioane de euro, "asigurati in intregime din sursele financiare proprii ale societatii", potrivit dosarului de licentiere depus la Consiliul National al Audiovizualului (CNA).

Conform dosarului de licentiere, consultat de NewsIn, "din cele 3,2 milioane de euro, 970.000 sunt investite in echipamente tehnice, 160.000 de euro in grupuri de montaj, iar 2 milioane de euro vor fi investite pentru asigurarea transmisiilor si filmarilor exterioare".

Postul Arenna TV va fi o televiziune de sport care va difuza 97% productie proprie si restul de 3% productii audiovizuale ale altor producatori. Dintre acestea, 22% vor fi programe informative, 3% filme si 75 % programe de divertisment si de alte genuri.

Al doilea post de televiziune pentru care Camina Trust SRL a solicitat licenta audiovizuala pentru transmisia prin satelit este Top TV, specializata pe muzica. Acest post va difuza 93% productii proprii si 7% programe ale altor producatori. Dintre acestea, putin peste 2% vor fi stiri, peste 2% vor fi programe informative, culturale si religioase, aproape 7 % vor fi filme si restul de peste 88% vor fi programe de divertisment si de alte genuri.

Al treilea post de televiziune, Business TV, va difuza programe economice, de afaceri, servicii si IT&C. Business TV va prezenta in proportie de 98% productie proprie si 2% productii ale altor producatori. Dintre acestea, aproape 80% vor fi programe informative, peste 3% programe educative, culturale si religioase, aproape 2% filme, iar 15% programe de divertisment si din alte categorii.

Solicitarea societatii Camina Trust SRL pentru trei licente de transmisie prin satelit va fi discutata de Consiliul National al Audiovizualului in sedinta de joi.

Actionarii societatii Camina Trust SRL sunt Grupul Industrial Voiculescu si Compania SA (56%), Sangold (OMI) Distribution SA (14%), Mutual Invest SRL (10%) si Crescent Comercial and Maritime Cyprus LTD (20%).

Familia Voiculescu detine trustul media Intact, care este format din televiziune Antena 1, Antena 2, Antena 3 si Euforia, Romantic FM si mai multe publicatii, precum "Saptamana financiara", "Financiarul", "Jurnalul national" si "Gazeta sporturilor".


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri