Omul de afaceri Constantin Soranescu i-a anuntat, ieri seara, pe angajatii cotidianului regional Jurnalul de Est ca ziarul va fi desfiintat, motivand ca nu mai poate sustine financiar investitia, potrivit NewsIn.
Potrivit reporterilor cotidianului, toti jurnalistii angajati au primit odata cu vestea inchiderii ziarului si preavizul de incetare a contractului de munca.

"Noua ni s-a spus ca nu se mai poate sustine financiar ziarul, miercuri (astazi, n.r.) fiind ultima apartie", a declarat redactorul sef al Jurnalului de Est, Ciprian Mandruta.

Jurnalul de Est avea 32 de angajati, dintre care 12 erau reporteri. Cotidianul era distribuit in sase judete din Moldova, respectiv Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava si Vaslui. Jurnalul de Est a fost infiintat in anul 2002, iar ultima aparitie va purta numarul 2004.

Constantin Soranescu nu a putut fi contactat pentru a-si exprima punctul de vedere. Omul de afaceri iesean detine o serie de fime in domeniile constructii, turism, alimentar si agricol.

Primele semne ale crizei financiare in presa locala au aparut inca de la sfarsitul anului 2008, o serie de publicatii optand pentru online in detrimentul variantei tiparite. Astfel, Ziarul Ziua de Cluj a renuntat, la inceputul lunii decembrie, la varianta tiparita a suplimentului de sambata, acesta urmand sa apara exclusiv online. Rares Bogdan, directorul executiv al publicatiei, a explicat la momentul respectiv, ca decizia reprezinta o “masura provizorie, preventiva”, fiind determinata de problemele de distributie si la situatia precara in care se afla piata de publicitate locala.

"Vom mentine aceasta masura minim 3 luni, maxim 6 luni. Vom vedea cum evolueaza lucrurile. Este o masura preventiva, o masura de precautie pentru lunile ianuarie, februarie, martie. Suntem mai atenti la cheltuieli, e bine sa stam pe rezerve solide. Am fost unul din principalele mijloace de comunicare pe perioada campaniei electorale, asa ca fonduri avem. Insa eu vreau ca toti oamenii nostri sa isi primeasca salariile la timp, asa cum s-a intamplat in ultimii cinci ani”, a adaugat Bogdan.

O alta publicatie clujeana care a decis sa recurga la restructurari ale activitatii este si Informatia de Cluj, un cotidian gratuit, patronat de Nicolae Badiu si Valentin Nica. Publicatia a renuntat la 7 colaboratori externi, reducandu-si in acelasi timp tirajul de la 10.000 de exemplare la 5.000.

“Am redus tirajul inca din luna octombrie. Pot sa spun ca toata presa clujeana este aproape in «colaps». Nu mai sunt bani pe piata de publicitate”, a spus Florin Otrocol, directorul general al ziarului.

Scaderea tirajului si renuntarea la colaboratorii externi vor genera economii lunare de 300 de milioane de lei, potrivit lui Otrocol.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri