Biroul Roman de Audit al Tirajelor a lansat o campanie menita sa convinga clientii de publicitate si agentiile de media sa investeasca in publicatiile auditate de BRAT si in site-urile masurate in SATI.
Campania a fost lansata la inceputul lui martie si se va derula, in urmatoarele doua-trei luni, in publicatiile si pe site-urile membre BRAT. De asemenea, prin mailing direct vor fi abordati clientii de publicitate si institutiile statului.

Problema care a generat declansarea campaniei, este, potrivit lui Silviu Ispas, presedinte BRAT, volumul ridicat de bugete de publicitate alocate titlurilor neauditate. “Chiar daca printul a devenit o piata profesionista si matura si peste 90% din titlurile care conteaza sunt in BRAT, bugetele de publicitate care ajung in presa auditata sunt mai mici, proportional”, spune Ispas.

Procentul exact de investitii alocat publicatiilor neauditate este foarte greu de precizat, spune presedintele BRAT. Pe de alta parte, Octavian Popescu, managing director Initiative Media, estimeaza, pentru Wall-Street, ca titlurile din afara BRAT aduna circa 15% din piata de publicitate - estimata, in 2008, la circa 87 milioane euro, in cazul presei scrise, respectiv 15 milioane euro, in cazul Internetului.

Astfel, principalele obiective ale campaniei sunt sporirea increderii investitorilor in presa scrisa auditata de BRAT si in site-urile inscrise in SATI, cresterea procentuala a bugetelor alocate titlurilor auditate si informarea despre beneficiile acestui tip de investitii.

“Pe de o parte, media sa primeasca ce merita, iar pe de alta parte, clientii sa primeasca rezultatele aferente investitiilor pe care le fac”, sunt, potrivit lui Claudiu Serban, director general adjunct al Ringier Romania, motivele pentru care datele transparente de audienta trebuie sa fie principalul criteriu de alocare a bugetelor de publicitate, “mai ales acum, cand multe publicatii stau sub sabia inchiderii”.

Un alt scop al campaniei este acela de a-i incuraja pe membrii BRAT sa-si pastreze statutul, potrivit Cosminei Noaghea, director de publishing al Publimedia International.

Publicul-tinta al campaniei sunt “factorii de decizie” la nivelul bugetelor de publicitate: din partea clientilor – directorii de marketing, directorii generali; din partea agentiilor de publicitate – directorii generali, directorii de strategie, si nu in ultimul rand, cei care repartizeaza bugetele de comunicare ale institutiilor statului.

“In aceasta zona sunt bugete de publicitate consistente, alocate pe baze emotionale”, a spus Dragos Stanca, managing director F5. “De la ministri pana la secretari de stat si presedinti de consilii judetene, ar trebui sa inceteze sa aloce bani ca sa fie zugravite lucrurile mai roz (in presa – n.red.)”.

Campania BRAT a fost realizata dupa modelul folosit de biroul omolog din Ungaria, tara unde numarul membrilor a crescut in urma campaniei, care a pus titlurile neauditate intr-o situatie dificila.

Pentru a sprjini campania BRAT, 12 reprezentanti ai agentiilor de publicitate si-au “imprumutat” imaginea, devenind “vocile” asociatiei: Adrian Tuluca (Propaganda), Bogdan Prajisteanu (Mediaedge:cia), Cristian Mucichescu (OMD), Dinu Teretean (Media Planning Group), Gabriel Enache (CO.GE.P), Maria Tudor (Zenith Media), Marijana Popescu (Media Today), Oana Petroff (Mindshare Media), Octavian Popescu (Initiative Media), Razvan Varabiescu (Aegis Media Central Services), Silviu Ispas (ARBOmedia), Stefan Iordache (Starcom MediaVest Group).

Publicatiile si site-urile membre BRAT vor oferi gratuit spatiu pentru promovarea campaniei. Printurile au fost realizate pro bono de agentia Proximity, iar bannerele, de publisherul online Internet Corp.

Infiintat in 1998, Biroul Roman de Audit al Tirajelor reuneste in prezent 230 de editori de presa scrisa si site-uri web si 42 de agentii, regii si clienti de publicitate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri