Ultimele sase magazine de muzica din SUA ale celebrului lant britanic Virgin vor fi inchise pana la jumatatea lunii iunie, ceea ce va insemna sfarsitul vanzarilor cu amanuntul in acest domeniu, au declarat reprezentantii Virgin Entertainment, citati de Billboard.
Lantul Virgin Megastores avea, la inceput, 23 de magazine, cu vanzari anuale de 280 milioane dolari, insa cel putin 12 dintre acestea nu erau profitabile. Din acest motiv, in ultimii patru ani, compania a inchis magazinele care nu aduceau profit, in ianuarie 2009 ramanand doar sase astfel de unitati comerciale, care totalizau vanzari anuale de 180 milioane dolari.

"Am avut o mare contributie la vanzarea muzicii, insa acum e timpul sa mergem mai departe", a recunoscut directorul grupului Virgin Entertainment din America de Sud, Simon Wright, informeaza NewsIn.

In august 2007, Virgin Entertainment Group North America a fost cumparat de doua companii imobiliare, Related Co si Vornado Reality Trust, care detin 51%, respectiv 49% din actiuni. In iunie 2008, un director al Vornado a declarat, pentru Reuters, ca ar fi mai profitabil pentru companie sa foloseasca spatiul magazinelor in domeniul imobiliar, decat pentru comertul cu muzica.

Primul lant de magazine de muzica din SUA a fost HMV, inaugurat in 1990, care a fost urmat, curand, de cel al companiei Virgin.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri