New York Times si Washington Post, doua dintre cele mai prestigioase titluri din jurnalismul american, au anuntat o alta runda de reduceri ale costurilor din cauza declinului adancit in veniturile de publicitate, scrie presa internationala.
Times, compania mama a New York Times, a anuntat ca isi propune reducerea salariilor pentru majoritatea angajatilor cu cate cinci procente pentru urmatoarele noua luni, in locul a 10 zile de concediu, si va concedia 100 de angajati.

In efortul de a reduce costurile, Washington Post a anuntat ca a inaintat angajatilor o noua propunere de cumpararare a actiunilor sau pachete de pensionare anticipata, fiind a doua intr-un an.

Times a anuntat ca reducerea salariilor va incepe in aprilie si se va incheia in decembrie si va fi aplicata la personalul de la ziarele Boston Globe si New York Times.

De asemenea, ziarul a anuntat ca vor fi taieri de 2,5% din salarii la parti mici din conglomeratul Times, care include About.com si un lant de ziare mai mici.

Ziarul a anuntat ca cele 100 de concedieri ar putea avea loc in sectorul de business al ziarului.

La sfasitul lui 2008, Times avea in total 9.346 de angajati, a anuntat ziarul, in scadere fata de 10.710 cat erau cu doi ani inainte. Times a eliminat anul trecut 100 de angajati din cei 1.300 de editori si redactori.

Post a anuntat ca ultimele cumparari de actiuni au fost oferite catre angajati cu o varsta ce depaseste 50 de ani si cu contract de cel putin cinci ani la Post.

“Acest program va fi limitat in arii unde pozitiile nu trebuie inlocuite sau unde putem efectua reduceri de cost”, s-a adresat editorul Katharine Weymouth in e-mail-ul trimis catre angajati.

Publicatia a anuntat ca vizeaza departamente precum cel de editare, productie si circulatie, dar si un mic numar de posturi din departamente de IT si publicitate.

Post a inregistrat anul trecut pierderi operationale de 25 milioane dolari potrivit presedintelui Donald Graham care intr-o scrisoare adresata actionarilor a declarat ca se asteapta la pierderi substantiale in 2009.

Profitul net al Times a scazut cu 47% in trimestrul al patrulea si compania a suspendat oferirea dividendelor pentru prima data de cand a devenit public.

La inceputul acestei luni, Times a finalizat vanzarea unei portiuni din sediul din Manhattan facand parte din planul companiei de a reduce datoriile pe care le-a acumulat.

Ca si alte ziare americane, New York Times si Washington Post lupta cu o scadere abrupta in veniturile provenite din publicitatea in ziarele tiparite, din cauza declinului in circulatie si a migratiei de cititori catre stirile online gratuite.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri