Potrivit datelor statistice, in Marea Britanie se fac zilnic peste 4.000 de download-ari de reclame de pe Internet. Am putea spune ca britanicii sunt amatori de reclame.
Este foarte adevarat ca lumea televiziunii este intr-o continua dezvoltare. S-au creat posturi specializate in sporturi extreme, in reality, in teleshopping, filme sau seriale. La toate exista cate un mic spatiu publicitar. Cine ar fi putut crede ca se poate face si un canal de televiziune in care se difuzeaza 24 de ore din 24 reclame? Ei bine, Chelsey Baker a avut curajul de a incerca acest lucru: a obtinut finantare de la investitori mai nonconformisti si a reusit. "The Advert Channel" a emis prima oara la 6 septembrie anul trecut, si de atunci atrage din ce in ce mai multi telespectatori.

Reprezentantii departamentului de marketing spun ca numarul privitorilor a depasit doua milioane. "Reclamele sunt acum o forma a artei, de aceea foarte multe persoane incep sa devina adevarati fani", a declarat Chelsey. Reprezentantii canalului sunt foarte exigenti in ceea ce priveste calitatea spoturilor publicitare si nu difuzeaza decat "capodoperele". Nici anii realizarii lor nu conteaza, telespectatorii urmarind reclame din anii 60, 70, 80 sau 90.

PAUZA CU... RECLAME.

Principalul scop al postului tv este sa bucure ochiul telespectatorului, pentru ca firmele ale caror spoturi sunt difuzate nu platesc nici un banut. Urmeaza o intrebare fireasca: o exista pauza? Si daca da, ce dau?... Filme? Ei, bine, nu. Tot reclame se difuzeaza. La fiecare ora de program exista cate noua minute de publicitate platita. Celelalte castiguri vin din partea telespectatorilor, care sunt atrasi la tot felul de concursuri "cu plata". Daca vor sa primeasca un cadou, trebuie sa sune la o linie cu suprataxa. Daca vor sa download-eze o reclama "cool", trebuie sa plateasca. Iar costul nu este exagerat o lira sterlina pentru fiecare solicitare. Deocamdata, "Advert Channel" emite prin satelit, insa se spera ca in urmatoarele luni sa fie preluat si de companiile de cablu.

CATEGORII.

Creatoarea postului tv, Chelsey Baker, spune ca acesta este perfect pentru cei care cred ca reclamele sunt de foarte multe ori mai bune decat o emisiune sau chiar un film. "Sloganul nostru este Pentru oamenii care iubesc reclamele". Spoturile sunt difuzate pe categorii. Astfel exista "Ad Chat" in care sunt prezentate cele mai bune reclame de televiziune, "Advert Focus" unde telespectatorii pot vedea cele mai bune spoturi tv , "Adverts for you, ads Now!" si "Adverts Today" care prezinta "making-off"-urile diverselor reclame.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri