La sediul Comisiei Nationale a Romniei pentru UNESCO, n cadrul unui eveniment la care au participat oficialitati, personalitati culturale, ziaristi, prieteni ai scolii, au fost decernate premiile celei de-a doua editii a Premiilor Jurnalismului de Educatie, competitie desfasurata n colaborare cu Fundatia pentru stimularea creatiei tehnico stiintifice si cu sprijinul SIVECO Romnia.
Cstigatorii editiei din acest an sunt:

1. TELEVIZIUNE
Adrian Banuta, de la Societatea Romna de Televiziune - TVR Cultural, pentru emisiunile "Citeste cu mine", "Corect" si anchetele culturale "Capidava, satul suspendat n timp", "Refugiatii din fundul Galatiului si "scoala cu sase elevi"

2. RADIO
Elena Petrescu si Maria Stana de la Radio Romnia Cultural, sectiunea initiere, pentru proiectul "scoala pe ulita"

3. PRESA SCRISA
Dan Lupescu, de la Asociatia Culturala Pro Europa "Lamura", pentru colectia revistei "Lamura" si decupaje din presa scrisa despre "Lamura"
Melania Mandas Vergu, de la cotidianul Gndul, pentru articolele publicate si suplimentul educational

4. CARTE , GRAFICA, FILM
stefan Marinescu, de la Societatea de Litere si Arte "Placeba" si Euro Generation Club Videle, pentru lucrarile "Parteneriate educationale comunitare", "Romanul adolescentului clar vazator", "Un comando n imperiul fizicii" si "O filiera educationala neolationa n Dublin".

SIVECO Romnia a acordat premii la toate sectiunile, n valoare de 4.000 de euro.

"Acest eveniment urmareste sa ncurajeze doua categorii profesionale special si populate de foarte putini jurnalisti - caci e mult mai usor sa scrii sau sa faci emisiuni despre politica si fotbal -din pacate - dect despre stiinta, tehnologie si educatie. Multumesc companiei SIVECO pentru ca face posibila acordarea acestor recompense pentru jurnalistii de educatie", a declarat domnul Alexandru Mironov, Presedintele juriului.


Viitoarea aderare la Uniunea Europeana pune problema alinierii sistemului de nvatamnt la standardele europene, att n ceea ce priveste continutului programelor scolare dar, mai ales a modului de implicare n procesul de predare si nvatare - activitati care calculatorul, tehnologia informatiei n special, joaca azi un rol catalizator.
n domeniul proiectelor educationale, expertiza si entuziasmul specialistilor SIVECO Romnia au facut posibile adevarate actiuni de pionierat. Platforma de eLearning AeL, aleasa de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii drept coloana vertebrala a aplicatiilor software din cadrul programului de informatizare a scolii romnesti, asigura azi accesul liceenilor din toata Romania la cuceririle tehnologice ale secolului 21.

Peste 750.000 de elevi si profesori au astfel acces la materiale educationale de calitate, premiate si elogiate la nivel mondial. Lectiile AeL au primit recent premiul World Summit Award la sectiunea eLearning, plasnd Romnia n elita proiectelor monidale de utilizarea IT&C n educatie.

Despre SIVECO Romnia

nfiintata la nceputul anului 1992, SIVECO Romnia SA este cea mai importanta firma producatoare de software din Romnia, asigurand cea mai mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din Romnia n tari din Comunitatea Europeana si Statele Unite ale Americii. ntre actionarii SIVECO Romnia se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V.

SIVECO Romnia detine pozitii de top pe piata interna de solutii de afaceri (EAS) si de servicii IT. Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente de e-business, eLearning si e-Health. De asemenea, SIVECO Romania s-a specializat n executia de proiecte informatice majore, implicnd dezvoltari la cerere de solutii software accesibile prin Internet si Intranet, integrarea cu alte sisteme, distributie geografica a locatiilor de acces si numar mare de utilizatori.

ntre proiectele de succes derulate de SIVECO Romnia se situeaza n zona eGovernment, incluznd Ministerul Educatiei si Cercetarii din Romnia, Casa Nationala de Asigurari pentru Sanatate, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, Autoritatea Nationala a Vamilor si Ministerul Afacerilor Externe, Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Publice de Gospodarire Comunala. Printre cei mai mari clienti ai sai se numara companii private ca de exemplu PETROM, Orange, Raiffeisen Bank, Citibank, Aerostar Bacau etc.

SIVECO Romnia SA este certificata ISO 9001:2000, de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 n lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care l efectueaza.
Compania dezvolta cu succes parteneriate de afaceri cu cei mai mari producatori de software din ntreaga lume, printre care Microsoft, Oracle, precum si cu integratori IT cum sunt HP, IBM si Bull.
SIVECO Romnia este membru a mai multe asociatii profesionale si de afaceri din Romnia, cum sunt AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC.
Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitnd http://siveco.ro/.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri