Peste 75% dintre persoanele adulte sub 64 de ani din orasele cu peste 50.000 locuitori, adica aproape 4,8 milioane de oameni, citesc saptamanal cel putin un ziar sau o revista.
Procentul creste pana la 80% daca se iau in considerare si editiile online ale ziarelor si revistelor, potrivit studiului SNA FOCUS, realizat de Biroul Roman de Audit al Tirajelor (BRAT).

Cercetarea SNA FOCUS, realizata in perioada octombrie 2009 – octombrie 2010, masoara audienta presei scrise, consumul media si alte obiceiuri de consum ale populatiei din mediul urban cu varsta intre 14-64 ani.

In plus, ultimele date furnizate de BRAT arata ca ziarele si revistele continua sa atraga consumatori cu putere de cumparare. 82% din populatia adulta din gospodariile cu venituri lunare de peste 1.000 euro citeste saptamanal cel putin un ziar sau o revista, in editie tiparita sau online. In randul femeilor cu functie de conducere din aceasta categorie, procentul ajunge la 90%, 84% citind varianta tiparita a publicatiilor. Daca ne referim la persoanele cu studii superioare, procentul celor care citesc ziare sau reviste lunar ajunge la 89%.

Cifrele SNA FOCUS:

• peste 90% dintre femeile active care au facut cumparaturi in ultima luna intr-un centru comercial sau hypermarket,
• 89% dintre persoanele adulte care au cumparat bijuterii sau haine ale unor marci recunoscute, in ultimul an,
• 85% dintre cei care au fost intr-o vacanta in ultimul an.
• 82% dintre cei ce intentioneaza sa-si achizitioneze un imobil si 86% dintre cei ce intentioneaza sa achizitioneze un automobil in urmatorul an,
• 86% dintre cei care intentioneaza sa faca o asigurare de viata, sanatate, bunuri mobile sau imobile in urmatorul an.

BRAT furnizeaza date referitoare la auditul tirajelor publicatiilor din presa scrisa, din 2002 este furnizorul oficial al rezultatelor de audienta pentru presa scrisa (SNA), din 2006 ofera informatii detaliate despre grupurile tinta (FOCUS), iar in 2007 a devenit furnizorul oficial al rezultatelor de trafic si audienta pentru siteurile web (SATI).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri