Cota de piata a Windows XP a coborat sub cota de piata de 50%, pentru prima oara de cand compania Net Applications monitorizeaza piata sistemelor de operare, scrie Computerworld.com.
Sistemul de operare vechi de o decada a incheiat luna iulie cu o cota de piata de 49,8%, in scadere cu 1,3 puncte procentuale fata de iunie.

Caderea XP a fost lenta dar continua in ultimele luni. Anul trecut, cota de piata a Windows XP a cazut cu 12 puncte procentuale fata de 2009, pe parcursul celor 12 luni. Cu doi ani in urma, cu doar cateva luni inainte de lansarea Windows 7, XP acoperea aproape trei sferturi din cota de piata pe segmentul sistemelor de operare.

Microsoft a anuntat utilizatorii de XP ca va renunta complet la a oferi suport pentru acest sistem in urmatorii trei ani si ca este timpul sa treaca la o versiune mai noua – Windows 7.

Odata cu XP a scazut puternic si cota de piata a Internet Explorer 6, conform Microsoft. Pe de alta parte, caderea XP a dus la cresterea Windows 7. Acest din urma sistem de operare acoperea o cota de 27,9% din piata la nivel global, la finalul lunii iulie.

Tu ce sistem de operare folosesti? Cat de multumit(a) esti de el? Comenteaza mai jos.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri