Surprinzatoarea achizitie a producatorului de terminale mobile Motorola Mobility ofera companiei ce detine cel mai mare motor de cautare din lume un portofoliu consistent de patente, dar, pe langa acesta, gigantul online mosteneste si o multitudine de procese in derulare, scrie Cnet News.
Portofoliul Google se va imbogati cu peste 17.000 de patente. Este un pas foarte important pentru Google, care detinea, conform bancii de investitii MDB Capital Group, doar 317 patente mobile in SUA la inceputul acestei luni.

David Drummond, Google Chief Legal Officer a declarat imediat dupa anuntul achizitiei Motorola ca procesele in care aceasta din urma companie este implicata vor continua si vor fi administrate de oficiali ai Motorola, ca si cand nu ar fi avut loc achizitia. El nu a oferit informatii suplimentare despre strategia companiei in acest sens, subliniind doar ca Google se afla in prezent “intr-o pozitie foarte buna” sa isi apere partenerii din ecosistemul Android.

Printre companiile care au chemat in judecata Motorola pentru incalcarea drepturilor intelectuale se numara Microsoft, compania de securitate Gemalto si Apple, aceasta din urma pretinzand ca tableta Xoom a copiat design-ul iPad-ului.

Mai jos puteti vedea un infografic care scoate in evidenta atat entitatile care au chemat in instanta Motorola, cat si companiile care au fost chemate in instanta de catre compania americana.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri