Grupul FlorideLux.ro, care curpinde magazinele online www.FlorideLux.ro, www.brazidecraciun.ro si www.coroane.ro. a inregistrat in primele 8 luni o cifra de afaceri de 325.000 de euro, in crestere de 2,4 ori comparativ cu perioada similara din 2010, conform companiei.
Pe fondul apropierii sarbatorilor de iarna, compania estimeaza pentru urmatoarele 4 luni incasari de peste 200.000 de euro, afacerile anuale ale companiei depasind astfel nivelul de 0,5 milioane de euro, dublu fata de 2010.

Aproximativ 75% din totalul afacerilor consemnate de grup in aceasta perioada reprezinta vanzarile inregistrate de divizia www.FlorideLux.ro, restul de 25% din afaceri fiind determinate de comenzile primite de www.coroane.ro.

Peste 70% din vanzarile realizate de divizia www.FlorideLux.ro au reprezentat comercializarea de flori si cadouri in interes personal, in timp vanzarile catre clientii corporate, care au incheiat abonamente pentru ingrijirea plantelor de interior, au insemnat aproape 20% din afacerile diviziei.

Restul vanzarilor realizate de divizia www.FlorideLux.ro in primele 8 luni sunt reprezentate de organizarile de evenimente private.

“Organizarea de evenimente, un business nou in cadrul diviziei a adus deja circa o zecime din veniturile www.FlorideLux.ro . Vom face tot posibilul sa ne impunem din ce in ce mai mult pe acest segment”, a explicat Marius Dosinescu, Business Development Manager in cadrul grupului FlorideLux.ro.

De la inceputul anului, compania a organizat peste 30 de evenimente private si corporate, pretul mediu pentru realizarea unui astfel de eveniment fiind de circa 500 de euro. De asemenea, compania a realizat o serie de campanii de vanzari cu discount-uri de pana la 50%, precum si promotii cu diversi parteneri ai companiei.

Tot ca si noutate, compania a extins serviciul de livrare a comenzilor si inafara tarii, realizand un parteneriat cu o importanta firma de curierat internationala.

Pentru urmatoarele 4 luni, reprezentatul companiei apreaciaza o crestere a numarului de comenzi inregistrate pe toate cele trei site-uri, in special pentru brazidecraciun.ro in perioada sarbatorilor de iarna, si estimeaza vanzari de aproximativ 200.000 de euro.

“Consideram ca in ritmul actual de crestere vom depasi asteptarile initiale. Sezonul toamna-iarna 2011, care aduce un flux foarte mare de comenzi pentru toate cele trei componente principalele ale grupului, este esential in cifra de afaceri. In plus, incepand cu aceasta luna am deschis si sezonul Craciun 2011, pentru care am initiat deja discutii cu mai multe companii din Romania”, a adaugat Dosinescu.

Strainii comanda flori de 100 de euro, dublu fata de romani

Printre investitiile realizate de grup in acest an, care s-au ridicat la peste 60.000 de euro, se numara si lansarea versiunii in limba engleza a floridelux.ro, cu scopul de a atrage si clientii straini care comanda flori in Romania.

“Estimam ca versiunea in limba engleza va creste cifra de afaceri cu 30% in in urmatorul an, intrucat valoarea medie a comenzilor primite din partea clientiilor straini se ridica la aproximativ 100 de euro”, a adaugat Dosinescu.

In prezent, valoarea medie a comenzilor inregistrate pe site-ul www.FlorideLux.ro se ridica la aproximativ 46 de euro, in crestere cu 50% comparativ cu valoarea comenzilor inregistrate la inceputul acestui an, in perioada ianuarie-martie.

Printre cele mai comercializate produse pe site in acest an se numara trandafirii rosii, lalele albe si rosii, freziile albe, alaturi de buchete de flori si aranjamente florare mai complexe, precum animalele din flori tridimensionale sau buchete de flori in forma de inima.

De asemenea, compania a investit in publicitate, in marirea parcului auto, echipamente personalizate, mentenata website, imbunatatirea sistemului de suport telefonic si a layout-ului celor trei site-uri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri