Reteaua Twitter a acuzat miercuri Google ca a modificat ilegal algoritmii motorului propriu de cautare, incalcand in acest proces regulile antitrust, scotand in fata post-urile de pe reteaua sociala Google+, scrie Guardian.co.uk.
Schimbarile, prezentate si de Wall-Street.ro, sunt in prezent implementate doar in SUA pe Google.com si implica rezultate mai evidente de pe G+, mai ales daca esti logat la retea. Acest lucru ar putea convinge mai multi internauti sa se inscrie pe G+ si cei existenti sa posteze mai des. Prima pagina din rezultatele cautarilor atrage circa 90% din click-urile utilizatorilor.

Avocatul Twitter, Alex Macgillivray, a numit decizia Google “o zi proasta pentru Internet”. “De ani, oamenii s-au bazat pe Google pentru a gasi rezultate relevante pentru cautarile lor. Dupa cum am observat de multe ori, deseori cele mai interesante stiri apar prima oara pe Twitter, asa ca acestea ar trebui sa fie cele mai relevante. Suntem ingrijorati ca, urmare a modificarilor aduse de Google, gasirea acestor rezultate va deveni mai dificila pentru toata lumea. Credem ca este un lucru rau pentru oameni, publisheri, organizatii de stiri si utilizatori ai Twitter”.

De cealalta parte, Amit Singhai de la Google, a declarat intr-un post pe blog ca “Transformam Google intr-un motor de cautare care intelege nu doar continutul, dar si oamenii si relatiile dintre ei”. El a subliniat ca va introduce o optiune care va permite vizualizarea rezultatelor cu si fara personalizarile proprii.

Google incearca sa isi faca loc pe piata retelelor de socializare unde lider incontestabil ramane Facebook.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri