Oficialii Facebook au anuntat recent ca au atins 800 de milioane de utilizatori activi pe plan global. Folosind un proces de calcul ce are ca element central evolutia retelei din ultimii ani, iCrossing a subliniat ca Facebook va atinge 1 mld. utilizatori in august 2012
Cresterea Facebook s-a oprit sau a incetinit in multe dintre tarile unde reteaua a fost adoptata devreme, precum SUA sau Marea Britanie. Pe de alta parte, cea mai mare retea sociala din lume inregistreaza cresteri consistente in tari precum India si Brazilia (in India a crescut de la 22 milioane de utilizatori la 36 milioane in timp ce in Brazilia de la 13 la 30 in ultimele noua luni). Ambele sunt tari mari cu un potential foarte ridicat.

In prezent, doar circa 3% din populatia din India este pe Facebook si doar 16% in Brazilia – comparat cu 49% in SUA si 47% in Marea Britanie.

Facebook intelege prin utilizatori activ persoana care se logheaza cel putin o data pe luna la retea. Ce este uimitor este ca gigantul subliniaza ca peste 50% dintre utilizatorii inscrisi se logheaza zilnic pe retea.

Considerati ca este posibil ca Facebook sa atinga pragul de un MILIARD de utilizatori anul acesta?



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri