Banca Mondiala si gigantul Google au incheiat o intelegere pentru a imbunatati calitatea accesului la informatiile despre anumite tari prin dezvoltarea unui motor de cautare pe harta statelor, a serviciilor publice si a eventualelor dezastre naturale, potrivit informatiilor Bancii Mondiale, date publicitatii de editia electronica a publicatiei The Financial.
Majoritatea statelor nu dispun de informatii legate de pozitia scolilor, a spitalelor sau a punctelor de prim ajutor, iar cele care au aceste date sunt fie incorecte, fie nu mai sunt valabile.

In urma acestei intelegeri, Google va furniza Bancii Mondiale si partenerilor - incluzand Guvernele statelor si agentiile Natiunilor Unite - acces la serviciul Google Map Maker, o sursa de informatii suplimentare care cuprinde o harta detaliata a respectivului stat sau oras pentru mai mult de 150 de tari.

Cu ajutorul acestui „utilitar”, locuitorii unui stat vor putea contribui cu informatii pe care le detin privind localizarea unui loc important pe harta ajutand astfel la dezvoltarea datelor si locatiilor de pe Google Maps si Google Earth.

Foto: maps.google.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri