Peste 12.000 de utilizatori ai retelei de socializare Facebook au fost victimele unei escrocherii care foloseste drept "momeala" un asa-zis concurs organizat de Orange Romania, cel mai mare operator de telecomunicatii, informeaza BitDefender.
”Orange Romania iti da sansa sa castigi un Samsung Galaxy II, trebuie doar sa dai Like + Share. Succes!”.

Acesta este mesajul cu care pagina de Facebook ”Concurs Orange Romania” isi ademenea victimele.

Odata ce au dat Like, victimele s-au abonat, practic, la pagina respectiva, astfel incat primeau in NewsFeed continutul postat pe aceasta, inclusiv linkuri periculoase.

Pe de alta parte, cei care au dat Like pozei, au ajutat indirect la popularizarea paginii escrocheriei.

In prezent sunt peste 12.000 de like-uri si tot atatea share-uri pe o poza si 10.000 de like-uri si tot atatea share-uri pe o alta imagine a premiului.

In acelasi timp primul post pe pagina contine un link catre un torent si nu este exclus ca torentul sa fie o metoda de raspandire al unei amenintari informatice periculoase. Acest torent ar putea sa aiba ca scop colectarea de date, adica de persoane care sa amplifice retransmiterea ulterioara.

"Trebuie verificat site-ul oficial al firmei organizatoare si vazut daca este anuntat si acolo un astfel de concurs", afirma oficialii BitDefender .

Totodata, oficialii Orange Romania au afirmat pe pagina de Facebook a companiei ca acest concurs nu a fost organizat de operator.

"Facem demersuri legale pentru a inchide pagina insa pana atunci va sfatuim sa nu participati la concursuri Orange Romania anuntate in alte parti decat aici sau pe www.orange.ro"

Pagina falsului concurs a fost ulterior stearsa de pe reteaua de socializare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri