Prin aceasta tranzactie, Ringier Romania isi creste cota de piata in domeniul digital, directie strategica a grupului. Inca de la lansarea sa din 1999, eJobs.ro este lider pe piata portalurilor de joburi din Romania.

Cele doua parti implicate nu precizeaza valoarea tranzactiei.

Conform datelor aferente lunii ianuarie 2012, eJobs.ro inregistreaza mai mult de 1,7 milioane de vizitatori unici pe luna.

Achizitia este in linie cu strategia globala a Ringier de dezvoltare in zona digitala, in special in sectorul transaction based al pietei online.

Ringier preia 70% din actiunile Ejobs Group S.A. Acest pachet cuprinde majoritatea actiunilor detinute de catre cei doi fondatori locali ai eJobs, Liviu Dumitrascu si Daniel Tatar, precum si intregul pachet de actiuni detinute de catre un investitor financiar.

Dupa finalizarea tranzactiei, cei doi fondatori locali vor ramane in companie in calitate de actionari minoritari si vor face parte din top managementul businessului eJobs.ro

Ejobs, compania care detine cel mai mare site de recrutare online din Romania, a raportat in 2010 o cifra de afaceri de 1,98 mil. euro , similar cu valoarea din 2009, respectiv un profit de 1,04 mil. euro, in scadere de la 1,4 mil. euro in 2009.

Liviu Dumitrascu: “Suntem mandri sa devenim parte a grupului Ringier si avem convingerea ca aceasta este directia potrivita pentru dezvoltarea eJobs. Vom continua sa aducem valoare clientilor nostri prin inovare si concentrare permanenta asupra nevoile lor.”

Citeste si:

Mihnea Vasiliu, general manager Ringier Romania: “Achizitia eJobs.ro reprezinta urmatorul pas strategic pentru Ringier de crestere a cotei de piatain businessul digital. Ejobs este o companie foarte profitabila si prin aceasta achizitie ne consolidam pozitia pe piata online romaneasca.”

Casa de avocatura Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a fost consultantul juridic al Ringier la achizitia pachetului majoritar de actiuni al Ejobs Group, in timp ce actionarii firmei preluate au fost asistati juridic de Tuca Zbarcea & Asociatii.

Ce avocati au lucrat la tranzactia anului din online

Ce avocati au lucrat la tranzactia anului din online

Ringier Romania si-a inceput activitatea in 1992 si este in prezent, cu cei aproximativ 400 de angajati ai sai, cea mai mare companie internationala de publishing din tara.

Ringier Romania detine peste 30 de produse tiparite si online, printre care tabloidul Libertatea si revista ELLE, cea mai vanduta revista de moda din lume.

Segmentul site-urilor de recrutare online, dominat de jucatorii eJobs si Bestjobs, a devenit in 2007 o tinta predilecta a fondurilor internationale de investitii.

Fondul american de investitii Tiger Global Management, impreuna cu un alt fond de investitii, olandez, au achizitionat in vara anului 2007, un pachet minoritar de actiuni al companiei Neogen, care administreaza site-ul de recrutare online bestjobs.ro si o participatie la eJobs Group.

Actionarii site-ului de recrutare online eJobs.ro au vandut 30% din companie catre fondul american de investitii Tiger Global Management pentru o suma de peste 4,2 milioane de euro. Conform casei de avocatura Biris Goran, implicata in ambele tranzactii de partea fondului de investitii american Tiger Global Management, suma celor doua contracte de vanzare a fost de 10 mil. euro.