Raportul annual Norton Cybercrime (.pdf) analizeaza cum influenteaza criminalitatea online consumatorii si cum tehnologiile emergente – inclusiv mobile si cloud computing-ul – impacteaza securitatea. Circa 71 milioane de oameni din SUA au fost victime ale criminalitatii online, scrie ZDNet.com.
Conform raportului, 1,5 milioane de oameni sunt influentati in fiecare zi in lume – 18/secunda, de malware, phishing si virusi, in special. Cel mai ridicat numar de victime au fost descoperite in Rusia, China si Africa de Sud.

La nivel global, in medie, fiecare utilizator a pierdut 197$. In SUA, media este de 290$.

A existat o crestere a criminalitatii online legata de retele sociale si tehnologia mobila. 21% dintre victime au fost afectati pe retele sociale sau pe mobile. In cazul retelelor de socializare, studiul releva ca 15% dintre cei afectati au avut probleme cu accesarea conturilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri