Dupa mai bine de doisprezece ani, cortina a cazut peste Windows XP. Batranul sistem de operare a apus intr-un mediu fara suport, patch-uri sau responsabilitatea Microsoft. Alaturi de XP insa, a intrat in conul de umbra si browser-ul pe care Omenirea “iubeste sa-l urasca” – Internet Explorer 6. Cum se vede insa astazi Web-ul romanesc prin “ochii” IE6?

Batranul browser a realizat, la vremea sa, un lucru incredibil judecand dupa standardele de astazi – este browser-ul care a invins definitiv Netscape Navigator si a ajuns pe 90% dintre computerele din lume. Cota de piata gigantica a asigurat o pozitie confortabila Microsoft insa timpul a dovedit ca nu a fost suficient.

Microsoft, probabil culcandu-se pe laurii succesului, “a inghetat” update-urile esentiale pentru Internet Explorer, permitand astfel aparitia unor concurenti puternici. Amintim aici in primul rand Phoenix, redenumit ulterior Firebird si apoi, in zilele noastre, Firefox. Razboiul browserelor de astazi dintre Internet Explorer, Chrome (Google), Firefox (Mozilla) si Safari (Apple) este unul mult mai sanatos decat monopolul detinut de Microsoft la inceputul anilor 2000.

Mare parte dintre internauti au renuntat la Internet Explorer 6 dar, conform NetMarketshare.com, InternetExplorer 6 mai are o cota de piata de 4,15%, destul de solida.

Majoritatea site-urilor au renuntat la suportul IE6 cu mult timp in urma; unele site-uri din Romania continua sa functioneze cu acest browser, dar este o experienta deseori “stricata”, greoaie, deloc fluenta si plina de erori.

In galeria foto vizualizati cum arata astazi principalele site-uri de comert din Romania, si nu numai, vazute “prin ochii” defunctului browser al inceputului anilor 2000.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri