Investitiile in fonduri din SUA cu plasamente pe piata de capital din Japonia au atins saptamana trecuta nivelul record de 956 milioane de dolari, ca urmare a declinului puternic al bursei in contextul dezastrului care a afectat tara, potrivit CNN citat de Mediafax.
Cea mai importanta parte a investitiilor au avut ca beneficiar fondul iShares MSCI Japan Index, care are in portofoliu actiuni ale Toyota, Honda, Mitsubishi, Canon, Sony sau Tokyo Electric Power.

Intrarile au atins un nivel maxim, respectiv 692 milioane de dolari, marti, cand indicele Nikkei 225, cel mai important de pe bursa de la Tokyo, a scazut cu 10%.

"O mare parte a investitorilor care urmareau bursa japoneza privesc aceasta scadere ca cel mai bun moment pentru achizitii de la criza financiara din 2008", a afirmat Minyi Chen, analist pentru pietele de capital din Asia la compania TrimTabs.

Fondul de investitii YieldQuest Core Equity si-a majorat saptamana trecuta detinerile la iShares MSCI Japan de la 6% din totalul activelor la 10%.

"Astfel de evenimente ofera o oportunitate extraordinara de achizitii in perspectiva", considera seful pentru investitii al YieldQuest, Jay Chitnis.

Analistii se asteapta ca piata de capital nipona sa-si revina rapid, dupa sprijinul oferit de statele membre G7 pentru controlul cursului yenului, a carui apreciere ameninta exporturile Japoniei, dar si odata cu eventuala solutionare a crizei nucleare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri