Administratorii operatorului portuar Oil Terminal (OIL) au anuntat ca vor acorda un dividend brut de 0,0029581 lei/actiune pentru anul 2010, de trei ori mai mare decat cel de anul trecut.


Actiunile OIL au inchis sedinta de vineri la un pret de 0,0256 lei, cotatie la care randamentul dividendelor ajunge la 1,17%. Cu un an in urma, compania acordase un dividend brut de 0,0009 lei/actiune.

Operatorul a raportat pentru anul 2010 un profit net de 2,25 milioane lei, de trei ori peste cel obtinut in 2009.

De asemenea, compania isi va majora capitalul social cu 151,7 milioane lei (37 milioane euro), reprezentand aportul in natura din partea statului a doua terenuri situate in judetul Constanta.

Ministerul Economiei este actionarul majoritar al companiei, cu o detinere de 59,6%, in vreme ce Fondul Proprietatea controleaza un pachet de 10%. In urma majorarii de capital, statul va primi 905 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei, restul de 612,8 milioane urmand sa fie oferite pentru subscriere celorlalti actionari.

Oficialii Oil Terminal anuntau la inceputul anului ca societatea negociaza cu un producator din Orientul Apropiat, de unde doreste sa aduca titei pentru o rafinarie romaneasca, contract care daca s-ar finaliza ar duce la dublarea afacerilor pe 2011.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri