Actionarii SIF Transilvania (SIF3) au aprobat joi distribuirea unui dividend brut de 0,03 lei pe titlu din profitul obtinut anul trecut, astfel ca societatea va aloca 48,96% din castigul de repartizat.
Astfel, societatea va acorda actionarilor dividende brute de 32,76 milioane lei, dintr-un profit de 66,91 milioane lei, scrie Mediafax.

Administratorii SIF Transilvania estimeaza ca societatea va obtine in acest an un profit net de 68 milioane lei, cu 1,6% mai mare fata de anul precedent.

Firma a raportat pentru anul trecut un profit net preliminat de 66,9 milioane lei.

In acest an veniturile totale ar putea fi cu 20,9% mai mari, de la 121,53 milioane lei la 147 milioane lei, iar cheltuielile sunt estimate sa urce cu 39,2%, la 65 milioane lei, potrivit bugetului de venituri si cheltuieli.

Valoarea dividendelor si bugetul au primit circa 85% din voturile actionarilor prezenti la AGA.

Cresterea mai accelerata a cheltuielilor este explicata de conducerea SIF, in documentele AGA, prin costurile cu actiunile care urmeaza sa fie cedate.

Volumul minim al investitiilor propus este cu 16,3% mai mic, de la 72,9 milioane lei de 61 milioane lei, finantat in totalitate din surse proprii si destinat pentru achizitii de instrumente financiare, inclusiv pentru participari la majorari de capital social si la constituiri de noi societati comerciale.

Firma a bugetat venituri din dividende de maxim noua milioane lei, cu 51% sub nivelul din anul precedent, intrucat societatile din portofoliu au raportat profituri mai mici, iar majoritatea vor alege sa retina intregul profit realizat pentru constituirea de surse proprii de finantare, evitandu-se astfel o decapitalizare a respectivelor societati.

Doua grupuri de actionari au solicitat majorarea dividendului pe care Consiliul de Administratie al SIF l-a propus, de 0,03 lei/actiune, dar aceste cereri nu au fost adaugate pe ordinea de zi a sedintei.

Totodata, mai multi actionari ai SIF Transilvania au propus dublarea capitalului social prin capitalizarea de rezerve, insa nici aceasta propunere nu a fost discutata in AGA deoarece investitorii respectivi nu aveau minim 5% din actiunile SIF, potrivit administratorilor, prag de la care pot introduce solicitari pe ordinea de zi a sedintei.

Actiunile SIF Transilvania au inchis sesiunea de miercuri la un pret de 0,5895 lei pe unitate, cu 0,08% sub referinta. La aceasta cotatie, capitalizarea SIF este de 643,81 milioane lei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri