Consiliul de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti a aprobat prelungirea sedintei de tranzactionare cu 15 minute, pana la 16:45, in contextul in care piata de capital nord-americana reprezinta principala referinta din piata financiara internationala.
„Intrucat ultimii ani au relevat cresterea sensibilitatii pietei bursiere autohtone la factorii externi, Consiliul Bursei a apreciat ca oportuna prelungirea duratei de desfasurare a sedintei de tranzactionare de la BVB pentru a se suprapune peste orarul de tranzactionare al NYSE. In acest mod se ofera posibilitatea investitorilor de la BVB de a reactiona la deschiderea burselor nord-americane. Informatiile venite dinspre pietele financiare nord-americane sunt astazi din ce in ce mai importante pentru toti investitorii, inclusiv pentru cei care sunt prezenti pe piata de capital din Romania”, se arata in comunicatul remis de BVB.

Consiliul a aprobat si noi parametrii pentru piata Deal, care vor intra in vigoare dupa aprobarea modicarilor codului BVB si aprobarii de CNVM. Acestea vizeaza micsorarea limitei minime a unei tranzactii Deal pe Rasdaq la 100.000 de lei sau stabilirea limitei minime in cazul pietei Deals-BVB in functie de valoarea medie pe simbolul respectiv: 250.000 de lei, pentru lichiditate medie mai mica de 1 milion de lei si 1 milion de lei pentru o lichditate medie peste acest nivel.


De asemenea, a fost aprobat un program de discount pentru intermediarii de pe piata derivatelor, reducerea comisionului la tranzactiile de actiuni pentru market-makerii de pe derivate sau o lista de tarife pentru servicii si produse furnizate de BVB pentru diseminarea de informatii.

Pe segmentul ETF-urilor, nu vor fi percepute taxe si comisioane in primele sase luni de la lansarea ETF.

De asemenea, Consiliul a mai aprobat admiterea la tranzactionare a obligatiunilor municipale emise de Judetul Timis.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri