Combinatul chimic Oltchim Ramnicu-Valcea a facut o oferta pentru cumpararea instalatiilor Arpechim Pitesti, una dintre cele doua rafinarii detinute de OMV Petrom, se arata intr-un comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.
"Pe durata negocierilor, pana la transferul de proprietate a instalatiilor, Oltchim a solicitat incheierea unui contract de inchiriere a instalatiilor rafinariei in temeiul caruia Oltchim sa poata incepe operarea acestora in cel mai scut timp posibil. Acest demers are in vedere consolidarea integrarii fluxurilor tehnologice si cresterea gradului de rentabilitate a companiei”, se mai arata in comunicat.

Din noiembrie 2010, Oltchim functioneaza la capacitate redusa, din cauza opririi activitatii de petrochimie. In acest context, compania a achizitionat instalatiile aferente activitatii de petrochimie de la Arpechim Pitesti, operatiunea fiind finalizata in ianuarie 2010.

Pe 24 martie, OMV Petrom a decis oprirea definitiva a rafinariei Arpechim, ce va avea un impact negative asupra activitatii Oltchim, prin neasigurarea materiilor prime necesare instalatiilor din petrochimie. Acesta este motivul principal al deciziei de cumparare a instalatiilor Arpechim, se mai arata in comunicat.

Citeste un interviu cu Constantin Roibu, directorul general al Oltchim: Privatizarea poate fi posibila abia peste un an


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri