Certinevest a lansat vineri prima platforma virtuala care permite utilizatorilor sa isi testeze investitiile in fondurile mutuale. Oficialii companiei spun ca vor astfel sa elimine orice suspiciuni cu privire la piata fondurilor de investitii.
Persoanele interesate trebuie sa isi creeze un cont pe websiteul investeam.ro, acolo unde primesc 50.000 de lei virtuali, care pot sa fie investiti in fondurile mutuale disponibile pe platforma.

“Unul dintre motivele principale pe care potentialii investitori le enumera atunci cand spun ca nu sunt interesati de fondurile mutuale, se refera la necunoasterea acestor produse si neincrederea in ele, venita in contextul evenimentelor trecute precum FNI. Am lansat platforma pentru ca vrem sa aratam ca totul este real si nu vorbim despre o schema piramidala obscura. De asemenea, utilizatorii pot sa urmareasca felul in care evolueaza investitiile in functie de gradul de risc pe care sunt dispusi sa si-l asume”, a declarat Corina Chira, Manager Marketing si Comunicare Certinvest.

Platforma pune la dispozitia utilizatorilor un chestionar de identificare a profilului de investitor, bazat pe intrebari psiho-socio-demografice. Rezultatul chestionarului incadreaza utilizatorul intr-unul dintre cele cinci tipuri de profiluri investitionale: conservator, prudent, moderat, dinamic si agresiv. Investitorul poate astfel sa urmeze o schema de investitii recomandata profilului, sau sa realizeze operatiuni virtuale conform propriei strategii.

Persoanele care isi fac un cont pe investeam.ro beneficiaza si de rapoarte de piata si analize ale trendurilor.

„Studiile arata ca doar 3% dintre romani si-ar orienta economiile catre fonduri de investitii, iar acest lucru se datoreaza in principal lipsei de familiaritate cu acestea. Sunt convins ca este o modalitate buna de a-i convinge pana si pe cei mai sceptici de beneficiile investitiei in fonduri mutuale, pentru a face ulterior pasul catre investitiile reale”, spune Horia Gusta, presedintele Comitetului Director al Certinvest.

Corina Chira considera ca platforma ar putea atrage „cateva sute” de utilizatori pana la sfarsitul anului 2011, dintre care aproximativ 20% ar putea sa treaca pe tranzactionarea cu bani reali.

In prezent, mai multe firme de brokeraj care opereaza pe bursa romaneasca ofera potentialilor clienti posibilitatea de a face schimburi prin intermediul unor conturi demo, cu fonduri virtuale. Metoda nu a fost insa pana acum intalnita in cazul administratorilor de fonduri mutuale.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri