Vanzarea pachetului de 9,84% din capitalul producatorului de petrol si gaze OMV Petrom (SNP) la bursa va fi realizata pana la sfarsitul lunii iulie, la un pret "cat mai bun", a declarat ministrul Economiei, Ion Ariton (foto), potrivit Mediafax.
"Vrem un pret cat mai bun. Inca nu am stabilit la ce pret vom vinde", a afirmat Ariton, prezent la o conferinta pe tema energiei si infrastructurii in regiunea Marii Negre organizata la BNR.

Grupul austriac de petrol si gaze OMV detine 51,01% din actiunile OMV Petrom. Statul are, prin Ministerul Economiei, 20,63% din titluri, iar Fondul Proprietatea 20,11% din actiuni.

In urma cedarii pachetului de 9,84%, participatia Ministerului Economiei se va reduce la 10,79% din titluri.

Tranzactia este intermediata de catre consortiul format din banca rusa de investitii Renaissance Capital, BT Securities, Romcapital si EFG Securities.

Asocierea a fost selectata la inceputul lunii aprilie. In caietul de sarcini pentru selectia intermediarului este prevazut un termen de finalizare a ofertei de patru luni de la semnarea contractului, respectiv finele lunii iulie.

Pretul ofertei va fi stabilit in urma unei evaluari realizate de intermediari si va fi prezentat Guvernului, spre aprobare, pana la sfarsitul lunii iunie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri