Actionarii Broker Cluj (BRK) au decis sa majoreze capitalul societatii de intermediere cu 12,3 milioane lei (aproape 3 milioane euro).
Capitalul social va urca astfel de la 72,3 milioane lei, la 84,6 milioane lei. Majorarea se va face din profitul nerepartizat pe 2010 (de 6 milioane lei) precum si din alte rezerve constituite din profitul net aferent anului 2007 (6,2 milioane lei).

“In fundamentarea deciziei de majorare a capitalului social au fost avut urmatoarele motivatii: realizarea unui optim intre asigurarea conditiilor de dezvoltare a societatii si satisfacerea intereselor actionarilor; protejarea trezoreriei societatii; crearea unei imagini favorabile societatii in raporturile cu alte societati si cu institutiile statului”, se mentioneaza intr-un comunicat al companiei.

Actiunile nou emise vor fi alocate proportional cu cota detinuta de actionarii inregistrati ai BRK la data de 14 iulie 2011. Pentru fiecare 100 actiuni detinute se vor aloca 17 actiuni noi, rata de alocare fiind de 17%.

Broker a deschis sedinta de luni cu o crestere de 0,6%, pretul unui titlu BRK fiind stabilit la 0,2435 lei/actiune. Avand in vedere aceasta cotatie, valoarea de piata a companiei este de 70 milioane lei (16,6 milioane euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri