Cotatiile bursiere s-au plasat la inchidere aproape de nivelurile din ziua precedenta, cu evolutii neuniforme pe titlurile mai lichide si societatile de investitii si pe o lichiditate in revenire, sustinuta in continuare de operatiunile cu actiuni Fondul Proprietatea.
Indicele general al Bursei de Valori Bucuresti (BET-C) a coborat cu 0,1%, iar o scadere mai ampla, de 1,2%, a inregistrat indicele BET-NG, care evidentiaza evolutia de ansamblu a companiilor din sectorul energetic, scrie Mediafax.

Ceilalti indici au inchis pe verde, cu avansuri nesemnificative, dar companiile din componenta au evoluat divergent.

Astfel, BET-FI a urcat cu 0,05%, in conditiile in care actiunile FP si ale trei SIF au inchis pe plus, iar titlurile SIF Oltenia si SIF Moldova au pierdut 0,52%, respectiv 1,58%.

Indicele BET (al celor mai lichide companii) a urcat cu 0,02% la finalul zilei, sustinut de titlurile Biofarm (+2,4%), actiunile BVB (+2,68%) si cotatiile Azomures (+2,73%)

Fondul Proprietatea ramane cea mai vizibila companie, si asigura in continuare circa jumatate din rulajul zilnic. Din valoarea de 17,3 milioane lei consemnata joi de titlurile FP, peste 2,7 milioane lei s-au realizat prin trei tranzactii speciale. Actiunile FP au fost tranzactionate la finalul zilei 0,5150 lei/unitate, in urcare cu 0,68%.

"Piata este caracterizata in continuare de o lichiditate scazuta si nu are o directie clara. Continua expectativa pe fondul incertitudinilor din piata americana. Jucatorii de pe piata locala asteapta si miscarile de pe bursele internationale in perspectiva unui default al SUA", a declarat Adrian Lupsan (foto), director general adjunct Intercapital Invest.

El crede ca o tendinta mai clara a burselor, inclusiv cea de la Bucuresti, s-ar putea vedea in urmatoarele doua - trei sedinte.

"Toate pietele se afla in zone de suport locale, mai bine spus minime anuale. Intrebarea este daca acest suport rezista sau nu. In cazul in care pietele strapung aceste zone, se poate defini un trend descedent pentru 2-3 saptamani. Personal nu mizez pe acest scenariu (...) In piata romaneasca din ultimele saptamani cred ca maxim 200 - 300 de investitori au fost activi. Pietele asteapta un reper", a mai spus Lupsan.

Rulajul pietei actiunilor s-a plasat la 30,1 milioane lei, in conditiile in care numai patru emitenti au depasit o valoare de tranzactionare de un milion de lei (FP, SIF Moldova, SIF Oltenia si Banca Carpatica), iar tranzactiile cu instrumente structurate au insumat peste 2 milioane lei.

Piata Rasdaq a consemnat transferuri de 4,5 milioane lei, usor peste nivelul sedintei precedente.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri