Wall Street se pregateste pentru o noua saptamana de volatilitate, dupa raportul dezamagitor de vineri privind rata de angajare din SUA, iar posibila interventie a Federal Reserve nu mai pare "glontul de argint" care sa salveze pietele, potrivit unei analize Reuters, informeaza Mediafax.
Chiar daca banca centrala va decide sa actioneze, investitorii nu mai cred ca masurile Fed vor face minuni pentru bursa, asa cum au facut-o in vara anului trecut.

Principalii indici de la New York au cazut vineri cu peste 2%, stagnarea numarului de locuri de munca din august alimentand temerile privind o noua runda de recesiune.

Posibilitatea ca Fed sa ia noi masuri agresive de stimulare economica, un factor care a sustinut puternic bursele in ultimele doua saptamani, a parasit prim-planul.

Saptamana viitoare, intrebarea daca banca centrala va interveni, sau nu, printr-o noua runda de achizitii de obligatiuni ("QE") pentru sprijinirea economiei va reveni in centrul atentiei, fiind asteptate remarci din partea presedintelui Barack Obama intr-un discurs care urmeaza sa fie sustinut joi.

Asteptarile ridicate ale investitorilor in vara anului trecut la un program QE al Fed a declansat o crestere aproape neintrerupta a actiunilor din august 2010 pana in mai 2011, propulsand indicele S&P 500 cu 30%.

La un an de la factorii care au declansat acea crestere, increderea in capacitatea politicienilor de a revigora economia este aproape disparuta din piete.

SUA se confrunta cu decizia istorica a S&P de a reduce ratingul de credit al guvernului, iar Uniunea Europeana se lupta cu criza datoriilor de stat si cu aparitia tot mai des in presa a ipotezei destramarii zonei euro.

Potrivit unui sondaj Reuters printre jucatorii de pe Wall Street, sansele ca Federal Reserve sa intervina pe piata obligatiunilor sunt de 80%.

Caderea de vineri a bursei subliniaza insa ca investitorii nu considera ca banca centrala poate face minuni in situatia actuala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri