Consiliul de Administratie al SIF Banat-Crisana a convocat AGA la 3 noiembrie pentru a prezenta actionarilor variantele de lichidizare sau instrainare a pachetului de 6% din actiunile BCR, in urma solicitarii CNVM.
CNVM a emis marti o ordonanta prin care obliga administratorii societatii sa convoace in termen de 45 de zile Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) in care actionarii sa se pronunte asupra modalitatilor de lichidizare a actiunilor de la BCR.

Astfel, CA al SIF a convocat actionarii, iar la data mentionata acestia urmeaza sa discute conditiile generale privind transferul actiunilor BCR catre Erste si mandatarea administratorilor pentru finalizarea tranzactiei, scrie Mediafax.

CA a aprobat la 14 septembrie conditiile generale prin care Erste va achizitiona pahetul de actiuni detinut la BCR, iar procedurile legale prevedeau convocarea AGA care sa se pronunte cu privire la lichidizarea pachetului.

Conducerea SIF Banat-Crisana era singura societate de investitii care nu a convocat actionarii pentru a discuta despre actiunile detinute la BCR.

Saptamana trecuta, actionarii SIF Muntenia (SIF4) au hotarat sa "dea mana libera" Consiliului de Administratie pentru a decide ce va face cu actiunile detinute la BCR, iar actionarii SIF Oltenia (SIF5) au mandatat conducerea companiei sa negocieze cu Erste modalitatea de lichidizare a pachetului de titluri BCR.

Totodata, CA al SIF Moldova a fost mandatat sambata de actionari sa decida modul de valorificare a actiunilor BCR, in timp ce SIF Transilvania a convocat actionarii la 31 octombrie, pentru acelasi subiect.

Erste a anuntat la jumatatea lunii septembrie ca a incheiat un acord de principiu cu patru SIF-uri, respectiv SIF Banat-Crisana, SIF Transilvania, SIF Muntenia si SIF Oltenia, pentru preluarea unui pachet de 2,61 miliarde actiuni BCR, reprezentand 24,12% din capital, prin mai multe operatiuni care presupun plata in numerar si schimb cu titluri emise de grupul austriac. Valoarea tranzactiilor de preluare a celor patru pachete de actiuni s-ar ridica la 435 milioane de euro.

SIF Moldova a fost singura societate care nu a semnat acordul de principiu.

Astfel, daca actionarii sunt de acord cu intelegerea facuta cu Erste, SIF Banat-Crisana ar urma sa primeasca 26 milioane de euro cash si sa primeasca actiuni Erste de 82 milioane euro in schimbul a 6% din actiunile BCR.

Pachetul de actiuni pe care SIF-urile l-ar primi la Erste reprezinta in prezent putin peste 1% din titlurile bancii austriece. Erste va emite actiuni noi pentru a face schimbul cu titluri BCR.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri