Intr-o scrisoare afisata pe site-ul PIMCO, Gross, care administreaza portofoliul de 242 miliarde de dolari PIMCO Total Return, scrie ca a subestimat efectele de contagiune cauzate de criza datoriilor de stat si de disputa dura din SUA privin plafonul datoriei de stat, scrie Mediafax.

Portret de investitor - Bill Gross, regele obligatiunilor

Portret de investitor - Bill Gross, regele obligatiunilor

"In timp ce criza din Europa si disputa din SUA au readus probabil economiile dezvoltate in pragul recesiunii, fondul Total Return a evitat prea putine riscuri si s-a incarcat cu prea multe", noteaza Gross, care imparte pozitia de director de investitii al Pacific Investment Management Co. (PIMCO) cu Mohamed El-Erian.

Gross, cunoscut in lumea financiara ca "regele obligatiunilor", a fost criticat dur in acest an, dupa ce a pariat masiv impotriva titlurilor de Trezorerie SUA, care s-au dovedit insa a fi unele dintre cele mai performante active in 2011.

Top 7 cei mai buni evaluatori ai pietelor financiare

Top 7 cei mai buni evaluatori ai pietelor financiare

Citeste si:

Performantele slabe ale fondului pe care il conduce l-au determinat pe Gross sa intituleze scrisoarea catre investitori "Mea Culpa".

Fondul a crescut cu numai 1,06% in acest an, in timp ce indicele BarCap US Aggregate al portofoliilor cu profil similar a urcat cu 3,99%.