Salariile angajatilor din industria fondurilor de investitii speculative (hedging) au crescut pentru al treilea an consecutiv, remuneratia medie a unui analist la inceput de cariera ajungand la 335.000 dolari in 2013, scrie CNBC.

De asemenea, salariilor managerilor de portofoliu din marile fonduri de investitii ating nivelul de 2,2 milioane de dolari pe an, potrivit studiului Glocap Hedge Fund Compensation. Cresterea salariilor este in buna parte datorata bonusurile pe care specialistii din industria fondurilor de investitii le incaseaza.

„Bugetele de bonusuri ale fondurilor de investitii au fost alimentate in 2013 de cresterea comisioanelor de performanta precum si incasarile mai mari datorate cresterii sumelor plasate de catre investitori”, a declarat Anthony Keizner seful Glocap.

Bonusurile incasate de analistii entry-level au urcat cu pana la 10% in 2013, in vreme ce primele managerilor de portofoliu si ale celorlalti specialisti cu functii importante in fonduri au fluctuat -5% si o crestere de 20%.

Fondurile de investitii au inregistrat o revenire semnificativa la nivel global in 2013, suma totala a plasamentelor facute de investitori ajungand la 2,51 trilioane de dolari la sfarsitul T3.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri