Ministrul Economiei, Constantin Nita, spune ca Oltchim Ramnicu Valcea (OLT) nu va fi inchis chiar si in conditiile in care nu va fi privatizat pe data de 6 iunie.

"Daca privatizarea nu reuseste pe 6 iuni, vom reusi alta data. Combinatul nu va inchis pentru ca reprezinta un obiectiv pentru Guvern", a declarat Constantin Nita, in cadrul conferintei Energy Investors Summit.

Oltchim a intrat in insolventa in ianuarie 2013 din cauza unor datorii de peste 2,7 miliarde lei. Constantin Nita spune ca societatea trebuie sa gaseasca finantare pentru a pune in functiune una sau doua linii de productie "Exista investitori care vor sa ia la pachet Oltchim si Arpechim. Discutam si cu Petrom", spune ministrul Economiei.

Daca privatizarea nu reuseste pe 6 iuni, vom reusi alta data - Constantin Nita

Statul roman a incercat de mai multe ori sa privatizeze Oltchim insa de fiecare data a esuat. La ultima licitatie, din martie, guvernul nu a primit nicio oferta de cumparare.

Compania de stat a raportat pentru ianuarie-martie 2014 pierderi de 56,2 milioane lei (12,5 milioane euro), in scadere cu 34,6% fata de rezultatul negativ de 86 milioane lei din perioada silimara a anului trecut. Afacerile au urcat la 136,2 milioane lei (30,2 milioane euro), cu 64,7% mai mult decat in primele trei luni ale anului trecut, cand a raportat 82,7 milioane lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri