Bursa a inchis sedinta de miercuri cu o crestere medie de aproximativ 0,5%, intr-o piata cu rulaje relativ mici, in care titlurile Electrica (EL) au avut cea mai mare valoare de tranzactionare si au atins un nou maxim istoric, de 11,99 lei/actiune, la fel cum s-a intamplat si cu actiunea FP.

Indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, si BET - Plus (cele mai lichide 37 de titluri cu exceptia SIF si a actiunilor straine) au crescut cu cate 0,41%, iar indicele BET-NG, al companiilor din energie a avut cel mai mare avans, de 0,6%.

Actiunile Electrica au inchis la maximul istoric si s-au plasat cu 1,61% peste inchiderea precedenta. Operatiunile realizate miercuri cu actiunile Electrica au cumulat aproape 7 milioane lei.

Si alte companii din sectorul energetic au avut cresteri in sedinta de miercuri. Actiunile Transgaz au urcat cu 1,14%), Transelectrica cu 2,14%, Conpet cu 3,9%. Pentru Transgaz s-au operat transferuri de 1,35 milioane lei, iar Romgaz a cumulat transferuri de 1,14 milioane lei. Titlurile Romgaz au crescut cu 0,11%.

Cea de-a doua lichiditate din piata a fost obtinuta de Fondul Proprietatea, pentru care s-au realizat operatiuni de 4,8 milioane lei. Pretul a atins un nou maxim istoric de 0,8885 lei/actiune, iar la inchidere o actiune FP era tranzactionata pentru 0,8845 lei, cu 0,5% peste sedinta precedenta.

Societatile de investisii financiare (SIF) au fost neglijate de investitori in sedinta de miercuri, niciuna dintre cele cinci companii nereusind sa treaca de un rulaj de 500.000 de lei. Indicele BET - FI, care cuprinde si Fondul Proprietatea, a inchis pe verde, cu un plus de 0,35%, cel mai mic avans dintre indici.

Valoarea operatiunilor bursiere in sedinta de miercuri a totalizat 25,2 milioane de lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri