Din pacate, Posta Romana vine cu datorii istorice foarte mari, acesta fiind motivul pentru care MCSI este in proces de a realiza capitalizarea. “Sper intr-o maturitate totala a actionarului minoritar, Fondul Proprietatea, pentru a veni alaturi de noi in sustinerea acestui demers”, spune, intr-un interviu exclusiv cu wall-street.ro, Delia Popescu, ministrul Comunicatiilor.

In cazul in care FP nu va fi deschisa catre capitalizarea Postei Romane, desi statul roman este actionar majoritar si se afla in prezent cu banii in cont pentru a face aceasta capitalizare, nu va putea fi dusa la indeplinire daca FP nu isi manifesta interesul.

Care sunt sansele sa aiba loc capitalizarea?

Ministrul Delia Popescu spune ca “as fi destul de rezervata pe subiectul acesta, inca nu suntem aliniati total in ceea ce inseamna capitalizarea. Repet insa, cred ca ambii actionari, statul prin MCSI ca actionar majoritar, sau Fondul Proprietatea, ca actionar minoritar, vor da dovada de maturitate in interesul companiei si al celor 27.000 de lucratori”, puncteaza ea.

Rolul acestei capitalizari este acela de a face compania atractiva si, dupa aceea, sa fie listata la Bursa.

“Daca reusim anul acesta sa inchidem capitalizarea, realist, in maxim doi ani putem vorbim de o listare la bursa”, subliniaza sefa MCSI.

Citeste intreg interviul, plin de date relevante privind piata, viitorul IT&C-ul in Romania, dar si perspective asupra alegerilor, pe WALL-STREET PRO.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri