Deciziile adoptate pe 21 noiembrie in adunarea generala a actionarilor Oil Terminal Constanta (OIL), operatorul terminalului petrolier la Marea Neagra controlat de stat, nu au fost inregistrate la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Constanta din cauza ca actionarul minoritar, Fondul Proprietatea, s-a opus inregistrarii acestora, iar dosarele au fost trimise spre solutionare Tribunalului Constanta.

“Societatea Oil Terminal SA informeaza actionarii cu privire la faptul ca hotararile nr. 8 si 9 adoptate de catre Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor in sedinta din data de 21.11.2016, ora 11.00 precum si hotararea nr. 10 adoptata de catre Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor in sedinta din data de 21.11.2016, ora13.00 nu au fost inregistrate la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Constanta intrucat actionarul Fondul Proprietatea SA a formulat cereri de interventie impotriva inregistrarii acestora, dosarele fiind trimise spre competenta solutionare catre Tribunalul Constanta”, se arata intr-un comunicat transmis marti de companie Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

In Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor din 21 noiembrie, actionarii au aprobat structura de garantii in vederea prelungirii facilitatii de emitere a scrisorii de garantie bancara in valoare de 5 milioane euro. Un alt subiect aprobat a fost imputernicirea directorului general al societatii sa semneze documentele necesare privind inregistrarea hotararilor adunarii generale a actionarilor la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Constanta si pentru efectuarea formalitatilor privind publicarea acestor hotarari, conform News.ro.

In aceeasi sedinta a fost imputernicita Aura Gabriela Dumitru, in calitate de reprezentant al Ministerului Energiei in Adunarea Generala a Actionarilor, pentru semnarea contractelor de administrare ale administratorilor alesi in sedinta din 10 octombrie. Totodata, in AGA din 21 noiembrie a fost aprobata forma contractului de mandat incheiat cu membrii consiliului de administratie alesi in sedinta 10 octombrie 2016.

In 10 octombrie, reprezentantii Ministerului Energiei in AGA au aprobat revocarea a trei membri din consiliul de administratie din cauza ca “nu au fost reconfirmati prin vot cumulativ”.

Acesta nu este primul conflict intre conducerea Oil Terminal Constanta si actionarul minoritar. Luna trecuta, intr-o sedinta extraordinara a AGA, reprezentantii statului au aprobat majorarea capitalului social de peste cinci ori, de la 58,2 milioane lei la 319,2 milioane lei, in principal printr-un aport in natura din partea statului, reprezentand terenuri in Constanta in valoare de 155,6 milioane lei.

Fondul Proprietatea, care detine circa 6% din actiunile Oil Terminal, a contestat atunci modalitatea de evaluare a terenurilor si a introdus pe ordinea de zi a sedintei AGA un punct conform caruia raportul de evaluare sa fie refacut. Fondul a sustinut ca evaluarea nu tine cont de costurile de depoluare a tere¬nurilor respective.

Compania Oil Terminal Constanta este controlata de Ministerul Energiei, care detine 59,62% din actiuni. Oil Terminal, care opereaza unul dintre cele mai mari terminale maritime petroliere din sud-estul Europei, a inregistrat un profit net de peste 14,5 milioane lei in primul semestru din acest an, in crestere cu 41% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Compania are aproape 1.000 de angajati.

Sursa foto: Andrey Popov / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri