Johan Meyer, managerul Fondul Proprietatea (FP), subliniază că deși acționarii au votat împotriva deciziei de a lista la bursă pachetele de acțiuni pe care FP le deține la Salrom, Portul Constanța și Aeroporturi București, acest lucru nu împiedică Fondul să pregătească tranzacțiile și să propună din nou acționarilor o vânzare.

„Decizia AGEA de ieri cu privire la punctul 3 nu împiedică Managerul de Fond al Fondului Proprietatea să pregătească și să propună acționarilor tranzacții viitoare legate de companiile din portofoliu Fondului. Acestea includ tranzacții potențiale privind participațiile Fondului în Aeroporturile București, Portul Constanța și Salrom. Atunci când va exista suficientă claritate în pregătirea unor astfel de tranzacții, tranzacția va fi supusă aprobării acționarilor Fondului în timp util. Franklin Templeton, în calitate de manager al Fondului Proprietatea, are o experiență îndelungată de a genera valoare acționarilor săi și vom continua să evaluăm toate tranzacțiile potențiale în conformitate cu obiectivul nostru”, menționează Johan Meyer.

În Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor FP, s-a decis respingerea punctului 3 de pe ordinea de zi care ar fi permis managerilor FP să vândă pachete de acțiuni din portofoliu care fie individual, fie cumulat depasesc 20% din valoarea totala a activelor imobilizate ale Fondului Proprietatea.

Ministerul Finanțelor, care controlează 10,4% din drepturile de vot la FP, este cel care a militat împotriva vânzărilor pachetelor de acțiuni mai sus menționate.

În schimb, acționarii au aprobat răscumpărarea de către Fond a până la 1 miliard de acțiuni proprii, la un preț de minimum 0,2 lei/titlu și maximum 1 leu/titlu, precum și vânzarea deținerii de 12% a Fondului la Engie, la un preț de 432,6 milioane lei.

Sursa foto: Fondul Proprietatea

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri