Fondul Proprietatea (FP) ia în calcul listarea la bursă a pachetului de acțiuni pe care îl deține la Societatea Națională a Sării (Salrom), evaluat la 297 mil. lei.

FP deține 49% din Salrom, restul fiind controlat de statul român.

În bugetul anului 2024, Fondul include costuri estimate la 8,2 milioane lei aferente listării Salrom, cuprinzând comisioanele băncii de investiții, onorariile de consiliere juridică, comisioanele și taxele datorate ASF și operatorilor de piață relevanți, cheltuieli legate de activitățile de marketing și alte cheltuieli de consultanță și are drept ipoteză finalizarea cu succes a tranzacției.

”Bugetul anului 2024 nu include nici o ipoteză privind distribuții ulterioare de numerar rezultate în urma listării. Cheltuielile estimate se bazează pe o serie de ipoteze în funcție de situația actuală a proiectului la data întocmirii Bugetului pentru anul 2024, dar rezultatul listării depinde în mare măsură de acțiuni și circumstanțe viitoare care nu sunt sub controlul Fondului. Prin urmare, nu se poate face o estimare rezonabilă a volumului și prețului listării la data întocmirii Bugetului anului 2024”, spun reprezentanții Fondului.

În afară de vânzarea participației în Engie România și de listarea acțiunilor Societății Naționale a Sării, bugetul Fondul Proprietatea pentru anul 2024 a fost întocmit fără a lua în considerare impactul financiar al eventualelor modificări ale portofoliului pe parcursul anului 2024 (i.e. achiziții, vânzări de participații, participarea la majorările de capital social ale companiilor din portofoliu).

Anul trecut, Fondul Proprietatea a listat Hidroelectrica la Bursa de Valori București, acesta fiind cel mai mare IPO din istoria pieței locale, atingând o valoare totală de 9,3 miliarde de lei (1,8 miliarde de euro).

Sursa foto: Shutterstock / Bay_Media

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri