Romania a importat, in primele 10 luni din 2016, o cantitate de gaze naturale utilizabile de 620.900 tone echivalent petrol (tep), cu 720,2% (545.200 tep) mai mare fata de cea importata in perioada similara din 2015, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS), conform Adevarul.

Importurile de gaze ale Romaniei din Rusia au inceput sa creasca din septembrie, ajungand la 30% din consum, insa ar putea ajunge la 40% din consum in timpul perioadei de iarna. Niculae Havrilet, presedintele Autoritatii Nationale de reglementare in domeniul Energiei (ANRE), declara in urma cu o luna ca, la iarna, importurile de gaze naturale din Rusia vor acoperi 40% din consumul Romaniei. Seful ANRE a aratat ca, in prezent, sunt semnate contracte de import gaze pe trimestrul al patrulea la o valoare de 68-70 lei/Mwh, in timp ce piata interna este „blocata“ de un pret de referinta de 72 lei/Mwh, impus prin introducerea impozitului de 60% pe veniturile suplimentare realizate din dereglementarea pietei gazelor.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: Denys Prykhodov / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri