Bursa de Valori din Varsovia a devenit actionar al Bursei Monetar Financiare si de Marfuri Sibiu (BMFMS) si detine 1,8% din capital, dupa ce a achizitionat 586 actiuni in valoare de 937.600 lei (281.000 euro).
Evenimentul marcheaza un nou pas in procesul de cooperare dintre pietele de capital din Polonia si Romania.

"Bursa de Valori din Varsovia considera piata de capital romaneasca una din principalele piete din Europa Centrala si de Est si intentioneaza sa dezvolte proiecte comune pe termen lung, cu beneficii pentru ambele parti" a declarat Ludwik Sobolewski, CEO-ul Bursei de Valori Varsovia (WSE).

Achizitionarea actiunilor BMFMS este prima participare directa de capital din istoria Bursei din Varsovia, ca parte a strategiei de dezvoltare a unei piete regionale in Europa Centrala si de Est, a mai spus Sobolewski.

"Intrarea Bursei din Varsovia in actionariatul Bursei Monetar Financiare si de Marfuri Sibiu reprezinta un element de referinta pentru piata de capital autohtona" a declarat Teodor Ancuta, Presedintele BMFMS.
Bursa din Sibiu si-a gasit un partener de calibru impreuna cu care va demara o serie de proiecte de anvergura prin care sa valorifice imensul potential de dezvoltare al pietei bursiere din Romania si prin care sa ofere investitorilor romani posibilitatea de a tranzactiona pe piata de capital din Polonia.

"Ne-am dorit si am gasit un partener de incredere care sa ne sprijine in extinderea operatiunilor noastre, principalul obiectiv fiind introducerea unei piete a actiunilor la Sibiu. Speram ca impreuna sa reusim construirea unei institutii de referinta in mediul bursier european iar bursa de la Sibiu sa devina liderul pietei bursiere din Romania", a adaugat Teodor Ancuta.

In urma majorarii de capital, in actionariatul BMFMS au mai intrat banca americana de investitii Morgan Stanley si Societatea de Administrare a Investitiilor romano-americana SIRA.

Bursa Monetar Financiara si de Marfuri SA Sibiu estimeaza un profit brut de 1,9 milioane lei si marirea numarului de contracte in acest an. Bursa de la Sibiu a obtinut in 2006 un profit net de 1,13 milioane lei (337.552 euro), de 4,4 ori mai mare decat in anul anterior, cand BMFMS a afisat un profit net de 255.849 lei.

Afacerile companiei s-au cifrat in 2006 la 2,53 milioane lei (751.977 euro), de 3,7 ori mai mari decat in anul anterior, cand BMFMS a afisat o cifra de afaceri de 678.926 lei. In 2006, au fost incheiate 4,2 milioane contracte cu o valoare echivalenta cu 9,744 miliarde lei (2,77 miliarde de euro), in crestere de 6,03 ori fata de 2005 ca volum si de 9,59 ori ca valoare. BMFMS si-a majorat capitalul in luna decembrie pana la 3,254 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri