Morgan Stanley & Co. International Ltd a cumparat marti 5,63% din actiunile producatorului de conductori si cablaje electrice Romcab Targu Mures (MCAB), cu suma de 3,18 milioane lei (950.000 euro), potrivit raportarilor transmise pietei Rasdaq.
Morgan Stanley Co. International Ltd a cumparat aproape 318.000 actiuni Romcab Targu Mures (MCAB), la pretul de 10 lei/titlu.

Morgan Stanley este una din cele mai mari banci internationale de investitii. La sfarsitul lunii august, Morgan Stanley administra active in valoare de 739 miliarde dolari si avea o capitalizare de peste 66 miliarde dolari. In Romania, Morgan Stanley mai are participatii la Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu (BMFMS), Bursa de Valori Bucuresti (BVB), precum si la Imotrust Arad (ARCV).

In sedinta de marti, fondul olandez de investitii MEI-Roemenie & Bulgarije Fonds a cumparat 280.000 actiuni Romcab Targu Mures (MCAB), reprezentand 5% din capitalul social, cu suma de 2,8 milioane lei (circa 840.000 euro), potrivit raportarilor din piata Rasdaq.

Marti, s-au tranzactionat peste 600.000 actiuni Romcab Targu Mures (MCAB), reprezentand 10,7% din capitalul social, la pretul mediu de 10 lei, in valoare totala de 6 milioane lei. Valoarea tranzactionata marti pe titlurile Romcab a reprezentat peste o treime (35%) din lichiditatea pietei Rasdaq, de 17,1 milioane lei.

La nivelul de 10 lei/actiune, capitalizarea companiei este de 56 milioane lei (16,74 milioane euro).

Romcab Targu Mures are un capital social de 14 milioane lei, divizat in 5,6 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei. Actionarul majoritar al Romcab este firma Sadalbari SRL, care controleaza 85,83% din totalul titlurilor. La sfarsitul lunii octombrie, Daniel Tepes, presedintele companiei de brokeraj HTI Valori Mobiliare, a raportat o detinere de 5,25%.

Compania a raportat pentru primele sase luni ale acestui an un profit net de 1,43 milioane lei, de 9,2 ori mai mare decat in perioada similara a anului trecut. Afacerile Romcab Targu Mures s-au mentinut la 23 milioane lei, cu doar 1% peste nivelul inregistrat in acelasi interval din 2006.

In prima parte a sedintei de miercuri a pietei Rasdaq, s-a realizat o tranzactie cu inca 4,37% din Romcab, la pretul de 10 lei/titlu, in valoare de aproape 2,45 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri