Compania de intermediere pe piata de capital Broker Cluj (BRK) a anuntat joi ca a incheiat un contract de cesiune de actiuni, avand ca obiect vanzarea pentru 5 milioane lei a unui pachet de 23,294% din Severin Imob, societate rezultata din divizarea Elpreco SA.
Broker Cluj a achizitionat titlurile Elpreco in anul 2005, iar fata de valoarea de achizitie a obtinut o suma cu aproape 50% mai mare. Cele aproxmativ 5 milioane lei vor fi destinatii in investitii pe piata de capital, se mai precizeaza in raportul Broker Cluj.

La finalul lunii octombrie, activul net al Broker Cluj se situa la 141,36 milioane lei, astfel ca valoarea unitara a activului net (VUAN) era de 0,7456 lei.

Dupa primele zece luni din 2007, compania a obtinut un profit brut de 35,91 milioane lei (peste 10 milioane euro). La 31 octombrie, Broker detinea un portofoliului de actiuni a carui valoare se ridica la 111,14 milioane lei.

Broker Cluj are un capital social de 94,79 milioane lei, divizat in 189,58 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,50 lei. Ioan Cartis detine 8,49% din capital, iar Intervalco 6,46%.

Capitalizarea Broker Cluj este de 494,8 milioane lei (140,57 milioane euro), conform cotatiei de 4,61 lei, stabilita in sedinta din 6 decembrie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri