Bursele europene au inregistrat la inchiderea sedintei de ieri cele mai mari pierderi din ultimul an si jumatate, investitorii piezandu-si rapid calmul instalat dupa scaderea dobanzii cheie a Fed, iar teama ca vor mai avea pierderi din criza creditelor a lovit iar bancile, scrie Reuters, potrivit NewsIn.
Actiunile companiilor din sectorul energetic au avut cele mai mari pierderi, in ton cu scaderea pretului petrolului, ca urmare a ingrijorarii persistente privitoare la o recesiune a economiei americane. Astfel, actiunile companiei Royal Dutch Shell au coborat cu 4,8%, cele ale Total, cu 5,8%, iar actiunile firmei Repsol au pierdut 3,2%.

Indicele FTSEurofirst 300 al principalelor actiuni listate la bursele europene a inchis neoficial sedinta de tranzactionare in scadere cu 2,8%, pana la 1.267,80 puncte, dupa ce pierduse peste 4% in timpul sedintei de tranzactionare.

"Intrebarea arzatoare este daca banca centrala americana, Federal Reserve, a facut destul pentru a stavili impactul negativ al crizei creditelor ipotecare cu grad mare de risc, al problemelor de pe piata imobiliara si al riscului unei recesiuni", arata o nota a analistilor de la Bear Stearns, preluata de Reuters.

"Daca judecam dupa reactia de pana acum a pietelor financiare si a celor de capital, se pare ca este nevoie ca Fed sa faca mai mult pentru a umple prapastia", mai arata bancherii de la Bear Stearns.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri