In sedinta de ieri a Bursei de Valori Bucuresti, lichiditatea segmentului Rasdaq a fost aproape dubla fata de cea a pietei reglementate. Valoarea totala a tranzactiilor incheiate pe acest segment a fost ieri de 55,55 milioane de lei(15 milioane de euro),cea mai mare de la inceputul anului, pe fondul transferului a 22% din Comvex Constanta, pentru aproape 50 milioane de lei(13,4 milioane de euro), in conditiile in care BVB a avut o lichiditate de 28,9 milioane de lei(7,7 milioane de euro).
“Lichiditatea segmentului Rasdaq a fost atat de mare pentru ca s-au facut cateva tranzactii de amploare. Nu este ceva iesit din comun, sunt doar niste schimburi de pachete si de aceea valoarea totala a fost mai mare decat pe piata reglementata. Dar este o situatie punctual, conjuncturala, este vorba de o zi anume si nu de o evolutie generalizata”, ne-a explicat Mihai Chisu, broker la IFB Finwest.

Tendinta pietei a fost in scadere, cea mai mare depreciere fiind suferita de indicele societatilor de investitii financiare, -2,35 de procente, urmat de indicele general BET-C, cu -0,67%. BET, indicele blue-chips-urilor a pierdut -0,61 de procente. Scaderile au fost generalizate, fiind resimtite de majoritatea emitentilor. Doar patru companii au crescut in sedinta de ieri. La ora la care BVB a inchis la aceste niveluri, principalele burse ale europei afisau scaderi pentru indicia, de la -2,5 procente pentru indicele general al Bursei de la Parins, pana la -1,95 procente pentru indicele bursei londoneze, FTSE.

SIF Oltenia a fost cel mai lichid emitent, transferurile totale insumand 6,36 milioane de lei, in conditiile in care cotatia emitentului a scazut cu aproape 3 procente. Topul lichiditatilor la BVB a fost tinut de societatile de investitii financiare si Petrom. Titlurile SNP au atras a soua lichiditate din piata, 4,05 milioane de lei, castigand aproape un procent la valoarea nominala.

Schimburile cu titlurile Rompetrol au acumulat 1,8 milioane de lei iar actiunile BRD au facut o valoare totala de 1,65 milioane de lei.

Indicele Rasdaq-C s-a depreciat ieri cu 1,49%, la 3.872,68 puncte. La categoria de baz a Rasdaq au fost efectuate schimburi în valoare de 4,8 milioane lei. Titlurile Comvex Constana (CMVX) au avut cea mai mare lichiditate de pe piaa Rasdaq, fiind transferate mai multe pachete de aciuni. Aciunile CMVX au închis edina de ieri la preul de 51 lei/titlu, în cretere cu 16,43% fa de cel din edina anterioar.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri