Certinvest mizeaza pe o crestere de cel putin patru ori a valorii activelor in urmatorii patru ani, pana la cel putin 80 milioane euro, bazandu-se mai ales pe lansarea a cinci noi fonduri mutuale in acest an, a spus Eugen Voicu, directorul executiv al Certinvest.
In prezent, societatea de investitii Certinvest are active de 20 de milioane euro.

"Certinvest va lansa un fond imobiliar in trimestrul al treilea din 2008, insa trebuie sa gasim formule de adresare pe partea de retail", a mentionat Voicu, care a adaugat ca, in prezent, se afla spre autorizare un fond inchis de investitii destinat pietei de actiuni si unul destinat investitiilor cu venit fix.

"Fondul imobiliar reprezinta obiectivul nostru major pentru acest an - si vom avea si un fond de actiuni pentru zona bancara, destinata pietei externe si interne", a mai spus directorul executiv al Certinvest.

Potrivit unor surse din piata, BCR ar putea fi banca depozitar pentru fondul imobiliar.

Voicu a mai spus ca societatea Certinvest va avea si un fond de acumulare cu produse de protectie, care va reprezenta o alternativa la pensiile private facultative (pilon III).

"Anul 2008 nu a inceput foarte bine pentru activele fondurilor de investitii, insa la sfarsitul anului mizam pe active mai mari", a adaugat Voicu.

El a explicat ca societatea va avea un mod de abordare diferit legat de un produs combinat (depozit si unitati de fond).

"Sunt banci cu care incheiem contracte de distributie", a precizat Voicu.

El a adaugat ca acestea vand produse care vor avea un supliment de dobanda din partea Certinvest, cum ar fi un bonus de dobanda de 2%, plus investitii intr-un fond.

In momentul de fata, societatea se afla in dicutii cu trei banci.

In urmatorii cinci ani, Aviva tinteste unul din primele cinci locuri pe piata asigurarilor de viata. In ce priveste Aviva Fond de Pensii, principalul obiectiv pentru urmatorii cinci ani este acela de a intra intre primii trei jucatori de pe piata.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri