Azomures Targu-Mures (AZO) a deschis o subsidiara in Dubai, la care a contribuit cu 400.000 de dolari, si care va face cercetare si studii de marketing pentru piata externa a produselor companiei, potrivit unui comunicat transmis Bursei.
Subsidiara din Dubai se numeste Acta Fertilizers Dubai Multi Commodities Center si este controlata in proportie de 80% de Azomures, iar restul de 20% din capitalul social este detinut de Sabri Erzin Atac, directorul general al societatii.

Acta Fertilizers are un capital social de 1,83 milioane dirhami (500.204 dolari), divizat in 1.837 actiuni, cu valoarea nominala de 1.000 dirhami. Azomures a contribuit la infiintarea companiei de marketing cu 400.000 de dolari, pentru cele 1.469 actiuni detinute.

Azomures, cel mai mare producator de ingrasaminte din tara, are un capital social de 52,6 milioane lei, divizat in 526 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei. Actionarul majoritar al companiei este Transworld Fertilizers Holding Luxemburg, cu 55,97%. Fondul Proprietatea detine 7,69%, iar Azomures Holding LLC controleaza 19,05% din actiunile companiei.

Titlurile companiei se tranzactioneaza la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), sub simbolul AZO. Ultima cotatie a titlurilor AZO a fost de 0,75 lei, in sedinta de marti, ceea ce corespunde unei capitalizari de 394,52 milioane lei (109,5 milioane euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri